PROŠIRUJE SE EVROLIGA: U elitno takmičenje ulazi i Partizan?

Autor:

Sport

11.09.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako najavljuje sprecijalizovani košarkaški sajt "Eurohups" Evroliga ima plan da ispoštuje sve ozbiljne košarkaške projekte širom Evrope. Tačnije, razmatra se opcija za proširenje, a mesta bi se otvorila za timove koji odskaču od ostatka takmičenja, a pre svih se misli na Virtus i Partizan, kao i na Valensiju.

Republika

Foto: Starsport

Evroliga ima razumevanja za Partizanov projekat

Sve ovo bi značilo da će Evroliga imati 20 klubova. 

Partizanov projekat je itekako ozbiljan, ali crno-bele ne zanima trenutni plan Evrolige jer žele prirodnijim putem stignu do tog takmičenju, odnosno kao pobednici Evrokupa ili ABA lige. 

Trenutan format Evrolige bi prema prvobitnom planu trebalo da se zadrži sve do sezone 2023/24 kada nas očekuju naredne promene. 

Još jedan od klubova koji će pokušati da se domogne Evrolige jeste i Pariz, takođe ozbiljan košarkaški projekat.

Pomenuti portal pominje i potencijalnu situaciju u slučaju osvajanja Evrokupa od strane Partizana, tada bi crno-beli otišli direktno u Evroligu, a napominju da bi ABA liga definitivno dobila još jedno mesto u vidu specijalne pozivnice u slučaju da Crvena zvezda osvoji to takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading