EVO, NI SRBI NISU NA OI: Dino Rađa BESAN na Hrvate, ali upire prstom i na ORLOVE!

Autor: Republika

Sport

06.07.2021

10:08

Hravtska je poput Srbije doživela debakl na svom terenu.

Foto: Starsport
Dino Rađa

Slovenija će biti jedini predstavnik jugoslovenske košarke u Tokiju. Ni Hrvatska, ni Srbija nisu iskoristile prednost domaćeg terena na kvalifikacionim utakmicama za Tokio.

Čovek koji je oličenje i ujedno glavni kritičar hrvatske košarke Dino Rađa je žestoko kritikovao peh u Splitu:

- I meni zaista nije jasno kako su sve tri reprezentacija protiv kojih smo igrali, dakle, Brazil, Tunis i Nemačka bile agresivnije od nas. Shvatam da je Babo (Bogdanović prim. aut) došao dva dana pre turnira, Žižić sedam, Hezonja deset, znam da je to sve jako teško uigrati, ali postoje neki principi. Ne, nije mi jasno da nije bilo agresivnosti, ali ne bih voleo da se prepucavam s Mršićem preko novina, to nema smisla - počeo je Rađa intervju za Sportske novosti.

- Generalno, to je ta ABA liga, to nad***vanje ko ima više para i ko će kupiti više stranaca od najboljih, Partizana, Zvezde, Budućnosti, Cedevite Olimpije. I onda se igrači ne mogu razvijati, tu sve umire. Evo, niti Srbi nisu na Igrama - objasnio je.

Hrvatski klubovi nemaju toliko novca.

- Ti ne možeš u ovom trenutku da objasniš jednom Zadru, Ciboni ili Splitu da ta ABA liga ne koristi nacionalnim interesima, nacionalnom prvenstvu. I sada svi nas prozivaju, a mi u reprezentaciji imamo igrače koji su 11 meseci u klubovima, s nama tek mesec dana. Kog mladog igrača su ti klubovi izbacili - pita se Rađa, predsednik Stručnog saveza KS Hrvatske.

 

Komentari (1)

Loading
Gaston

06.07.2021 11:27

Dino je potpuno u pravu,ABA liga ne izbacuje mlade igrače,igraju samo stranci