LEGENDE BLJUJU VATRU: "Orlovi", vi ste pilići! Nije vam Srbija RASPUST

Autor:

Sport

05.07.2021

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije neodlaskom na Olimpijske igre razočarali sve.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

Skupina golobradih pilića, a ne "orlovi"! To je u nedelju bila košarkaška reprezentacija Srbije, koja je pretrpela veliku bruku u svom Pioniru, pred svojim navijačima, i porazom od Italije sa 102:95 ostala bez plasmana na Olimpijske igre.

Nije tim Igora Kokoškova delovao da je spreman da da sve od sebe kako bi otišli u Tokio, o čemu je posle debakla posvedočio i Nemanja Bjelica konstatacijom da su igrali kao go*na. Nije se znalo ni ko pije ni ko plaća, dok atmosfera uopšte nije bila pobedonosna.

PUKLO JOŠ U ATINI

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, za to je kriv raskol koji je doveo do letargije još na Akropolis kupu u Atini jer su se mlađi igrači povukli, a stariji nisu hteli da opet preuzmu sve na svoja pleća. Niti je bilo autoriteta selektora koji bi lupio rukom o sto, zaveo red i naterao ih da se bore za grb dostojno šampionskih generacija pre njih.

To u razgovoru za Srpski telegraf smatra i Zoran Sretenović, upravo jedan od igrača koji su nas obradovali svakog leta.

- Ovo je bilo teško za gledati. Moja generacija je takođe dolazila na okupljanja posle napornih sezona, pa smo odmah bili spremni na rad i žrtvovanja za našu zemlju. To smo bili mi, svesni da moramo da damo sve od sebe, a imali smo i stručni štab da nas na to natera. Ovde toga nije bilo, ponekad je delovalo kao da su na raspustu - rekao je Sretenović, a onda konstatovao da su igrači očigledno sebe već videli u Tokiju:

- Delovalo mi je da nismo uhvatili pravi ritam za ove kvalifikacije, kao da smo mislili da smo ih već prošli i da smo na Igrama. Nije bilo ni maksimalnog zalaganja ni požrtvovanja. Posledicu smo videli.

VIŠE RAZUMEVANJA

Slično razmišlja i njegov mlađi kolega Marko Kešelj, s tom razlikom da je on godinama bliži ovoj selekciji, pa ih više i razume.

RepublikaFoto: Starsportphoto/Srdjan Stevanovic
Marko Kešelj u dresu reprezentacije

- Ne treba tražiti alibi u napornim sezonama, otkazima ključnih igrača i povredama. Moramo se pogledati i videti šta dalje. Nemam sumnju da je Kokoškov vrhunski trener koji je radio u NBA, da su sve to odlični igrači, ali moramo reći da puno toga nije bilo kako treba. Pre svega odbrana, koja nas je ranije krasila. To se odnosi na ceo turnir, podbacili smo, mada i jesmo imali loš dan. Sada nam ostaje samo da analiziramo i da se bolje spremimo za naredni turnir - jasan je Kešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading