TRAGEDIJA U PIONIRU: Italija POTPUNO nadigrala Srbiju, Olimpijske igre gledaćemo preko televizora!

Autor:

Sport

04.07.2021

18:01 >> 20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije NEĆE igrati na Olimpijskim igrama.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča u Pioniru

Srbija je izgubila u finalu kvalfikacionog turnira od Italije sa 102:95.

Ekipa Igora Kokoškova je u većem delu meča odigrala krajnje sramotno, dok su Azuri bili nadahnuti od samog početka.

Jedini koji je držao Srbiju u igri bio je Anđušić, on je trojkama uspevao da prekine nalete Italijana, a jednom čak i da nas dovede u prednost. Ipak, slaba odbrana i nedostatak skok-igre su onemogućili naš tim da diktira ritam. Srbija je već u prvom poluvremenu primila 57 poena, u nastavku je zaostajala i više od 20 poena i zasluženo ostala bez vize za Tokio.

Italija je sjajno otvorila meč i ubrzo je stekla sedam poena prednosti. Bjelica je u tim trenucima uglavnom završavao napade, ali je uspeo da pogodi samo jednu trojku iz pet pokušaja. Ipak, Srbija se trojkama Micića i Dobrića priključuje Azurima, ali samo na kratko. Polonara se raspucao, pa su Italijani stigli do maksimalnih +8.

Drugu četvrtinu otvorili smo sjajno. Tri trojke vezao je Anđušić, raspalio Pionir i Srbiju doveo u vođstvo. Ali, i to je bilo kratkog daha. Italijani su pogađali trojke sa svih strana i ubrzo su napravili ogromnu seriju i stigli do 57:45 na poluvremenu.

Italija je i u drugom poluvremenu nastavila da puni koš Srbije trojkama. Polonara i Meli su se raspucali, a Fontekio i Manion su takođe bili nezaustavljivi. Azuri su ubrzo stigli do maksimalnih +24. Srbija se u tim trenucima probudila, ponovo na krilima sjajnog Anđušića. Ipak, svaki naš veći nalet Italijani bi zaustavili nekom trojkom sa parkinga.

Italija je pred poslednjih 10 minuta vodila sa 80:63. Srbija je svim silama pokušavala da se vrati u meč, ali svaki put kad bismo dobili šansu za to, pravili smo katastrofalne poteze, a u tome je prednjačio danas katastrofalni Teodosić.

Na kraju uspeli smo da smanjimo razliku na sedam poena, a za to su bila zaslužna jedina dva košarkaška koja zaslužuju pohvale, uz Dobrića, Anđušić i Petrušev.

U reprezentaciji Srbije Anđušić je dao 27 poena, Petrušev 22, a Dobrić 17. Svi ostali su žestoko podbacili, a pogotovo Teo koji je je meč završio sa pet poena, mnogo izgubljenih lopti i očajnim šutem iz igre.

Kod Italijana istakli su se Manion sa 24, Polonara sa 22, Fontekia sa 21 i Tonut sa 15 koševa.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Uskoro opširnije..

SRBIJA - ITALIJA 95:102

IV ČETVRTINA

10. minut - Odbranili smo se, ali Teo nije pogodio trojku, i to je to. Manion pogađa oba. Nova trojka Anđušića. Manion opet 2/2. Petrušev fauliran, 2/2. Tonut oba promašuje bacanj. Kalinić greši, to bi bilo to. Kraj meča... Italija je na OI!

9. minut - Trojka Anđušića. Osam sekundi, dobra odbrana Srbije. Petrušev opet za dva. 90:98.

8. minut - Poeni Anđušića. Tonut ne pogađa, ali novi napad Italijana. Fontekio ponovo precizan za dva. Laki poeni Petruševa. 85:98.

7. minut - Petrušev posterizuje Fontekija. Smeč Petruševa. 81:96. 

6. minut - Ponovo smo se odbranili, pa Teo dve trojke u nizu promašuje. Polonara za tri, čini se da je sad gotovo. 79:96.

5. minut - Pajola 2/2 sa penala. Lepa akcija i poeeni Dobrića. Fontekio nije pgoodio. Petrušev na liniji penala još jednom, i još jednom polovičan. Manion promašuje. ANđušič greši na drugoj strani. 79:93.

4. minut - Teo greši, Donut zakucava. Konačno poeni iz igre za Tea. Vitali ne pogađa za tri. Anđušić nije pogodio trojku, Petrušev ponovo na liniji penala, sudije su dosudile običan faul posle mnogo većanja. Pogodio je samo jedno. 76:91.

3. minut - Pajola lako prolazi Petruševa. Teodosić nije pogodio za tri, Petrušev iznuđuje dva penala i oba pogađa. Konačno smo se i odbranili, fer-plej Vitalija, kiji je priznao da je izbacio loptu. 73:91.

2. minut - Blokiran Dobrić. Fontekio pogađa za dva, tajm-aut Kokoškov. Alej-up Teo Petrušev. Fontekio iz dva puta uspeva da pogodi. Trojka Dobrića. 71:87.

1. minut - Dobrić uz faul Melija pogađa, važan koš Zvezdine vedete. Pogađa i dodatni penal. Italijani dva put stižu do skoka u napadu, Srbija već u bonusu. Faul i tehnička Anđušiću. Tonut pogađa sva tri penala. 66:83.

III ČETVRTINA

10. minut - Poeni Kalinića. Nije uspeo da pogori Manion iz prodora. Težak promašaj Bjelice. Ne uspeva ni Polonara uz zvuk sirene. 63:80.

9. minut - Dobra odbrana Srbije. Dobrić fauliran i oba puta precizan sa penala. Trojka Maniona sa devet metara. 61:80.

8. minut - Teodosić pogađa samo jedan penal ovog puta. Ponovo kapiten Srbije šalje Maniona na slobodna bacanja, a Manion ne greši. Trojka Anđušića. Karambol, pa još jedna trojka Anđušića. 59:77.

7. minut - Teodosić ide na liniju penala i sa dva pogotka prekida ogromnu seriju Azura. Ukrali smo loptu, Dobrić fauliran, ali pogađa samo jedno. Glup faul Teodosića, šalje Maniona na liniju za slobodna bacanja. Oba puta prezican košarkaš Voriorsa. 52:75.

6. minut - Ne možemo ni kontru 3 na 1 da iskoristimo. Dva penala za Fontekija, koji pogađa oba. Katastrofa, ovo što igra Srbija košarka nije. Amaterska greška Teodosića... Pajola pogađa trojku, OI su sada još dalje. Bjelica ponovo neprecizan. 49:73.

5. minut - Kalinić promašuje za tri. Polonara konačno neprecizan za tri poena. Petrušev je pokušao za tri, bezuspešno. 49:68.

4. minut - Veliki promašaj Bjelice, Srbija mora brzo da se probudi, inače.... Petrušev blokadom zaustavlja Maniona. 49:68.

3. minut - Manion srećom nije pogodio za tri ovog puta. Sjajan prodor i novi poeni Anđušića. Manion ekspresno uzvraća. Zakucava Petrušev. Nezaustavljivi Polonara pogađa uz faul, a potom i dodatno bacanje. Micić daje loptu u ruke rivalima. Meli maši ceo koš. 49:68.

2. minut - Peta trojka Polonare, Micić gubi loptu. Srbija u ogromnom problemu.

1. minut - Dobrić bananom zaustavlja Maniona. Tonut nije pogodio iz velike daljine, ali novi napad Azura i trojka Melija. Bobi ne pogađa iz teške pozicije. 45:60.

II ČETVRTINA

10. minut - Teodosić ishitreno šutira. Neverovatno, Polonara ubacuje i četvrtu trojku. Micić uz dosta sreće pogađa za dva, a onda još jedna trojka Italijana, ovog puta Pajole. 45:57.

9. minut - Tonut sad precizan za tri poena. Marjanović fauliran od strane Melija, pogađa Bobi samo jedan penal. Dobro brani Dobrić Fontekija. Faul u napadu Marjanovića. Riči kažnjava očajnu reakciju Petruševa trojkom. 43:51.

8. minut - Marjanović u svom stilu iz odbojke do poena. Nova trojka Akila Polonare. Bobi stiže do novih poena, ovog puta sa niskog posta. 42:45.

7. minut - Marjanović posle dugo vremena ponovo na terenu. Fontekio trojkom kažnjava lošu odbranu našeg tima. Dobrić je sjano iznudio faul Maniona, pogodio je ovog puta oba penala. Skandalozna odluka sudija, Dobrić je udario rampu Fontekiju, a sudije su dosudile ličnu grešku. Iskoristio je Fontekio oba penala. 38:42.

6. minut - Teodosić sjajan u odbrani, ali Bjelica očajan u završnici na drugoj strani. Lakim poenima Italijani ponovo vode. Anđušić nije uspeo ponovo da pogodi za tri. 36:37.

 

 

5. minut - Avramović neprecizan posle prodora. Meli je ostao sam i nije pogodio za tri. Novi napad za Azure, Manion ponovo ne precizan za tri. Anđušić je bio prebrz ovog puta, pa promašuje trojku. 36:35.

4. minut - Treća trojka u nizu Anđušića. Manion nije uspeo da uzvrati. Anđušić se ovog puta odlučio na prodor, te je iznudio dva penala i oba je pogodio. Trojka Polonare za prekid srpske serije. 36:35.

3. minut - Još jednom smo se odbranili. Anđušić u svom stilu pogađa još jednu trojku, konačno vodimo. Fontekio iz teške pozicije precizan. 31:32.

2. minut - Dobra odbrana, pa poeni u kontri Avramovića. Petrušev je odigrao sjannu odbranu, a na drugoj strani Dobrić fauliran. Pogađa jedno košarkaš Crvene zvezde. Neverovatan prodor Maniona. Trojka Anđušića. 28:30.

1. minut - Promašaji na obe strane na startu druge četvrtine, bez koša u prvo minutu. 22:28.

I ČETVRTINA

10. minut - Fauliran Petrušev, koji pogađa ponovo oba penala. Koraci Italijan. Težak promašaj Micića za tri. Tonut se prošetao do koša. 22:28.

9. minut - Micić pogađa sva tri penala. Trojka Tonuta u poslednijim trenucima napada. Petrušev oba puta precizan sa linije penala. Tonut neprecizan ovog puta. 20:26.

8. minut - Teodosić promašuje trojku, Tonut pogađa za dva. Nova greška naših momaka i lagano zakucavanje Italijana u kontri. 15:23.

7. minut - Srbija se ekspresno vraća sa trojkama Micića i Dobrića. Manion pogađa uz faul, a zatim i dodatni penal. 15:19.

6. minut - Petrušev prekida seriju Italije - 9:16.

5. minut - "Azuri" u seriji, vode sa 14:7, a Igor Kokoškov reaguje i traži tajm-aut.

4. minut - Italijani su se odmakli na tri poena prednosti, nakon što je Polonara vratio trojku Bjelice - 10:7.

3. minut - Italijani vode 5:4, a kođ za "orlove" je postigao Marjanović i to iz zakucavanja.

2. minut - Srbija prvi koš postiže posle 90 sekundi, a strelac je Bjelica za 2:2.

1. minut - Prve poene na meču postiže Nikolo Meli. "Azuri" vode 2:0.

Utakmica je počela!

Uvod

20:25 - Reprezentativci Srbije i Italije su završili sa zagrevanjem i sada se u "Pioniru" intoniraju himne.

20:00 - Utakmica odluke za plasman na Olimpijske igre počinje za tačno pola sata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
soća

04.07.2021 20:19

Skandalozna je igra naših košarkaša, nema veze sa ničim.