PODNEO OSTAVKU: Dan posle DEBAKLA u kvalifikacijama za OI, napustio klupu reprezentacije

Autor:

Sport

05.07.2021

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon poraza u finalu kvalifikacionog turnira, selektor je odlučio da napusti nacionalni tim.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Srbija - Litvanija od pre dve godine

Darijus Maskolijunas nije veiše selektor Litvanije.

Pomoćnik Šarunasa Jasikevičijusa iz Barselone je ostavku podneo posle poraza na domaćem terenu od Slovenije u finalu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

- Završio sam sa poslom selektora. Šteta je što se završava na ovaj način. Slovenija nas je ubila u trećoj četvrtini, igrali su sa niskom petorkom, a mi nismo mogli da spustimo loptu u reket. Užasno smo razočarani u sebe, ali i su i mnogi ljudi u Litvaniji razoarani. Mi, treneri smo napravili mnogo pogrešnih taktičkih odluka, koji su rezultirali porazom kod kuće - izjavio je Maskolijunas.

Na isti potez se odlučio i sada već bivši selektor Grčke Rik Pitino, nakon poraza od Češke u finalu kvalifikacija.

Nema budućnosti za mene. Ja sam ovde kao bivši trener i prijatelj Jorgosa Papajanisa. Nisam više trener Grčke. Ovo je bio za mene jedan pokušaj. Ovo mi oduzima mnogo vremena. Trajalo je šest nedelja, a ja i dalje imam tim kod kuće. U Grčkoj ni ne znaju ko vodi Federaciju, ali ima mnogo sjajnih grčkih trenera koji mogu da nastave ono što smo mi gradili ove nedelje i sigurno ću biti tu da im pomognem. Volim Grčku, volim igrače koje treniram ali ovo je bio samo jedan pokušaj za mene - kazao je Pitino.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading