ZVEZDA VEĆ U EVROLIGI? Dok crveno-beli biju bitku za prevlast na Jadranu, stižu SENZACIONALNE VESTI!

Autor:

Sport

20.05.2021

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi donose ekskluzivu o zagarantovanim učesnicima u sezoni 2021-2022 među kojima je Crvena zvezda!

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda

"Ruska agencija za međunarodne infiormacije" javlja da pobednik VTB lige u sezoni 2020/2021. neće dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za narednu sezonu, ali je velika verovatnoća da će Zenit iz Sankt Peterburga biti treći ruski klub u tom evropskom takmičenju, a uz njega i Crvena zvezda koja bije bitku za prevlast u regionu sa Budućnosti i vodi sa 2:0 u finalnoj seriji.

Prethodno je najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, koji ima dugoročnu licencu dobijao mesto u Evroligi za sledeću sezonu. U sezoni 2021-2022, Rusiju će u tom takmičenju definitivno predstavljati CSKA i Uniks, finalista Evrokupa.

- Informacija da će najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu nije tačna. Evroliga će sama odrediti ko će popuniti dva upražnjena mesta. Ali nema posebnih zagonetki oko toga. Klubovi koji bi trebalo da budu tu su Zenit i Crvena zvezda (Srbija)- rekao je neimenovani izvor "RIA Novosti".

RepublikaFoto: Starsport

Trenutno je poznato 16 od 18 učesnika Evrolige u sledećoj sezoni 2021/22.

Barselona, Real Madrid, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Panatinaikos, Olimpijakos, Olimpija Milano, Makabi Tel Aviv, Žalgiris i CSKA imaju licence na neograničen broj godina. Bajern i Asvel bi takav status trebalo da dobiju po završetku aktuelne sezone kada im ističu dvogodišnje licence. Alba je dobila dvogodišnju specijalnu pozivnicu, dok će Monako i Uniks sledeće godine igrati u Evroligi kao finalisti Evrokupa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading