GROM IZ VEDRA NEBA: Potvrdio KRAJ KARIJERE!

Autor:

Sport

20.05.2021

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a aktuelni košarkaš FMP Filip Čović objavio je da završava karijeru.

RepublikaFoto: Starsport

Branko Lazić i Filip Čović

Čović je odlučio da se posle dugogodušnje karijere koja je zahtevala dosta odricanja posveti porodici.

- Iskreno, mislim da bih mogao da odigram još nekoliko sezona, i to na visokom nivou, ali sam još na kraju prošle sezone odlučio kada će biti kraj, vreme je da se oprostim. Od osme godine sam u košarci, sada ima 32 i želeo bih malo da se posvetim porodici i nekim drugim stvarima koje nisu usko povezane sa terenom. Jednostavno mislim da je bilo dosta - rekao je Filip Čović za Meridian sport.

Tokom čitave karijere nosio sa pritiskom zbog svog prezimena, iako je na terenu pružao uvek maksimum i bio jedan od najzaslužniji za titulu Crvene zvezde u ABA ligi 2019. godine.

- Ja se ne stidim prezimena koje nosim. Baš naprotiv, ponosim se sa svim što je Nebojša (Čović) uradio i trudim se da se, na neki način, isključim iz tih priča. Od malih nogu sam morao da se naučim da se izborim sa pritiskom i mislim da je jedini ključ uspeha da se koncentrišeš na svoje obaveze i da ne slušaš šta drugi pričaju. To, naravno, nije lako, i lagao bih kada bih rekao da nisam imao teške momente, ali sa druge strane navikao sam da se nosim sa pritiskom, jer samo tako sam mogao da nastavim normalno da funkcionišem. Mislim da je jedna od važnijih stvari što ne posedujem društvene mreže - rekao je Čović.

On je u karijeri osvojio dve titule prvaka Srbije, Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i ABA Superkup.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading