Klipersi KRVARILI, pa se BRUTALNO OSVETILI JOKIĆU, Irving i KD NEZAUSTAVLJIVI, Donča BESPOMOĆAN protiv "Kralja"!

Autor:

Sport

26.12.2020

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna luda noć u NBA nije se dobro završila po Nikolu Jokića i Denver Nagetse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kavaj Lenard ostao je na parketu posle brutalnog lakta koji ga je raskrvario

Možda je Kavaj Lenard bio taj koji je teren napustio raskrvavljen i pri polu-svesti, ali je Denver bio taj koji je kući otišao poražen rezultatom 121:108.

Ne, nisu povileneli Nagetsi i krenuli da lemaju protivnike, već je Serž Ibaka bio neoprezan pri skoku pa je laktom "nokdaunovao" svog kolegu.

Lenard je do tog trenutka u četvrtoj četvrtini već ubacio 21 poen rivalu koji ih je eliminisao u plejofu prošle sezone, i to posle preokreta posle vođstva od 3-1, pa nije ni morao da se vraća na teren.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denver Nagets - Los Anđeles Klipers

Iako je naš "Jokara" ubacio 24 poena, deset asistencije i devet skokova, to nije bilo dovoljno, pa su se Klipersi osvetili ekipi iz Kolorada za dominaciju u doigravanju.

Nisu se predali Nagetsi uprkos minusu od 24 poena u trećoj deonici, pa su početkom poslednjeg kvartala čak imali seriju od 11-0, ali ove večeri ništa nije moglo da zaustavi Los Anđeles.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denver Nagets - Los Anđeles Klipers

Ništa bolje se nisu proveli ni Voriorsi protiv Baksa, pošto ih je Milovki samleo i ostavio bez pobede od starta.

Baksi su pobedili rezultatom 138-99.

Lako je objasniti žašto. Kris Midlton je goreo na putu ka 31 poenu, dok su kao tim šutirali 20-37 za tri, dok su Voriorsi ubacili svega 10-45 sa distance. Možda oni imaju Karija, ali očigledno i Milovki ima šutersku brigadu.

Skandalozno je da je Golden Stejt na prva dva susreta savladan razlikom od 65 poena, što je drugi-najveći diapazon u rezultatima u istoriji NBA. Ova utakmica imaće još jednu dubioznu distinkciju, a to je da je drugi po redu meč u istoriji NBA kada je razlika u poenima u pitanju. Najveća razlika ikada bila je kada su Sirakjuz Nešonalsi pobedili Nikse 162-100 davne 1960. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stef Kari i Golden Stejt pretrpeli su još jedan težak poraz

Alen Smailagić na ovom meču nije zaigrao za Voriorse.

Dok dinastija Golden Stejta ide silaznom putanjom, Bruklinova vladavina kao da počinje.

Spektakularno izgledaju Netsi, Kevin Durant kao da nije ni bio povređen, Irving za sada ne pravi probleme, pa deluje kao da bi ekipa iz Njuarka mogla da se nadmeće za titulu ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Baksi nisu imali problema sa Tejtumom, već su Boston pregazili

Tome u prilog ide činjenica da su i drugi meč u sezoni dobili impozantno, i to protiv nimalo lakog protivnika.

Netsi su Boston savladali rezultatom 123:95.

Prvo poluvreme bilo je neizvesno, menjali su se timovi u vođstvu, ali je posle poluvremena Bruklin preuzeo kontrolu, pa je do kraja samo povećavao prednost.

Irving je ubacio 37 poena i osam asistencija na putu kad pobedi, dok je Durant upisao 29 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis u prodoru

Zanimljivo je da je Kajri pogodio 7-10 šuteva sa distance, pa deluje kao da mu se mehanika poboljšava posle odvratne šuterske sezone prošle takmičarske godine.

U redovima Bostona prva zvezda tima bila je relativno onesposobljena, pa je Tejtum ubacio svega 20 poena i uhvatio osam skokova.

Momak koji bi uskoro mogao da obuče dres Roketsa, Džejlen Braun, bio je znatno bolji sa 27 poena i osam skokova.

Seltiksi su sada 0-2, ali su odmah na startu igrali sa favoritima za titulu na Istoku, ako ne i u celom NBA, pa nade još uvek ima.

U Los Anđelesu bilo je još manje zanimljivo, pošto "Grinč" Lebron Džejms nije dao Luki Dončiću, Marjanoviću i ekipi da se igraju, već je držao loptu za sebe i predvodio svoj tim do pobede od 138:115.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lejkersi su deklasirali Dalas uprkos dobroj partiji Luke Dončića

Vodili su šampioni od starta do finiša, Dejvis je ubacio 28 poena, Herel 22, a Lebron 22 poena uz deset asistencija i sedam skokova, pa razloga za brigu ni u jednom trenutku nije bilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dončić je ubacio 27 poena Lejkersima

Boban Marjanović ubacio je šampionima šest poena, dok se Donča svojski trudio da nešto promeni, ali ni njegovih 27 poena i sedam asistencija nisu bile dovoljni.

Drugi finalista, Majami Hit, takođe je bio trijumfalan na katolički Božić, pa je preko užarenog Dankana Robinsona i njegovih sedam trojki pobedio Pelikane 111:98.

Spektakularni trojkaš postigao je 23 poena i izjednačio rekord NBA na božični dan, pa su Dragić i kompanija samo morali da ga prate. To su radili na zavidnom nivou, pa je Slovenac završio sa 18 poena, Bem Adebajo sa 17, a Ejveri Bredli sa 12 poena, dok se Džimi Batler povredio.

 

Sa druge strane, Zajon Vilijamson oborio je svoje lične rekorde za skokove i minute na putu ka 32 poena i 14 skokova za 38 odigranih minuta. Brendon Ingram dodao je 28 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading