Nikola Jokić OTVORENO pred start sezone: Ja sam prirodan vođa, ne brinu me odlasci, timska odbrana biće ključ našeg uspeha!

Autor:

Sport

23.12.2020

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počela je nova NBA sezona, pa nas posle prve večeri uzbudljive akcije večeras čeka okršaj Denver Nagetsa i više-ne-tako srpskih Kingsa. Utakmica će biti na programu od tri sata posle ponoći, a Nikola Jokić posebno se raduje startu protiv Sakramenta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić veoma je samouveren pred Denverov početak nove NBA sezone

"Džoker" je bez ikakve sumnje izrastao u najboljeg centra u NBA, gospodari Denverom, pa se sada sprema za novi juriš ka tituli.

- Rekli su mi da je to sledeći korak pa ih slušam. Video sam da svi dobri igrači imaju takav mentalitet, da pričaju sa ekipom, da razgovaraju individualno. Ovde sam šest godina, od početka sam sa trenerom (Majkom Melounom, prim. aut), pa zato znam šta traži od igrača. Mislim da mogu da im pomognem da dobiju dodatne minute, više lopte - istakao je Jokić.

Momak iz Sombora očigledno je spreman za još veću lidersku ulogu, iako ga niko nije pripremao da bude vođa.

- Ne, jednostavno kažem ako imam šta da kažem. To neće uvek biti dobro. Tako ja shvatam taj proces, tako ga vidim, treneri će me ispraviti ako grešim, ali se nadam da se neće često dešavati. Niko me nije učio da se ponašam kao lider, sve što znam naučio sam u hodu - iskren je popularni "Jokara".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić protiv Golden Stejta u predsezoni

Njegov tim imao je sjajnu prošlu sezonu, stigli su čak do finala Zapadne konferencije (izbacivši Kavaj Lenarda, Džordža i Kliperse usput), pa očekivanja za još bolju godinu govore samo jedno: Denver juri trofej "Leri O'Brajen".

- Možemo da budemo mnogo bolji. Kada je druga petorka na parketu lopta i igrači su se dobro kretali, mogli ste da vidite da veruju jedni drugima na šutu, svi žele od slobodnog igrača da šutira. Takav način igre, takvo samopouzdanje će nam mnogo značiti - objasnio je centar u analizi tima.

Iako smatra da Nagetsi mogu da budu još mnogo bolji, tim je letos ostao bez ključne karike u Džeramiju Grantu, dok su klub takođe napustili i sjajni defanzivci Tori Krejg i Mejson Plamli. 

Oslabljena odbrana, barem na papiru, nimalo ne brine Jokića.

- Pokušavamo da više igramo timsku odbranu. Videli smo kako smo dobili Jutu i Kliperse. Da, Tori i Mejson su sjajni pojedincim, ali su imali tim iza sebe pa su nekako znali koliko agresivni mogu da budu. Neko je bio tu da ih zaštiti. Čuvali smo jedni drugima leđa. To je potreban način razmišljanja, da nikad ne predajemo poziciju, da pomažemo jedni drugima u odbrani, da im ne dozvoljavamo otvorene šuteve, da ih nateramo da se više namuče da bi imali otvoren šut - zaključio je Nikola Jokić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokića ne brinu odlasci Plamlija i Granta

Toliko je Denver željan titule, da iz dana u dan postaju sve veći favoriti da dovedu Džejmsa Hardena, što bi gotovo zagarantovalo takav rezultat čak i pored Entonija Dejvisa i Lebrona, Duranta i Irvinga, kao i drugih moćnih tandema u ligi.

Kako prenosi Majk Singer, čovek koji najbolje od pripadnika medija poznaje prilike u Denveru, Nagetsi i Roketsi pokušavaju da pronađu zajednički jezik, ali za sada stvari ne idu glatko.

Hjuston je za Hardena hteo da dobije Džamala Mareja i još dosta toga, ali je uprava kluba iz Kolorada glatko odbila bilo kakav trejd za drugu zvezdu tima i momka koji sa Jokićem u tandem igra bolje nego bilo ko na planeti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dolazak Džejmsa Harden učinio bi Nagetse favoritima za trofej

Kada su to prihvatili, Roketsi su se okrenuli Majklu Porteru Džunioru. On bi sada mogao da bude centralni deo ovog trejda, uz neku kombinaciju Gerija Herisa ili Vila Bartona, mladih igrača, i pikova.

 

Ukoliko Denver zadrži Mareja i dovede Hardena, trio Jokić-Harden-Marej mogao bi da bude najjača ofanzivna sila ikada viđena u ligi, pa se nadamo da će Tim Koneli i ekipa uspesti u nameri da Denver dignu na NBA tron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading