Trener Denvera U RASULU ZBOG SRPSKOG CENTRA: KAKO DA ZAMENIM JOKIĆA?!

Autor:

Sport

17.12.2020

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver Nagetsi jedna su od najboljih ekipa u NBA kada je Ol-star Nikola Jokić na terenu, ali šta Majk Maloun da radi kada Srbin mora da odmori?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Meloun muku muči kada Nikola Jokić mora da sedne na klupu

Nagetsi su nakon poraza od Golden Stejt Voriorsa 107:105, deklasirali Portland Trejlblejzerse 126:95, ali je Maloun svestan da je dug put do potpune uigranosti ekipe.

- Poslednja poruka koju sam rekao momcima pre izlaska na parket je da zaborave na sve, da moramo da igramo mnogo snažnije, da vrlo ozbiljno počnemo utakmicu. Podsetio sam ih da sezona počinje za sedam dana. Mislim da su momci napravili ogroman posao u raznim aspektima igre, odbrana je bila fenomenalna, dobro šutirali, imali 22 skoka više, 39 asistencija na 45 koševa iz igre. Malo smo bili traljavi pa je bilo dosta izgubljenih lopti, ali smo mnogo bolje radili na šutu nego protiv Voriorsa - rekao je Meloun.

Nagetse je predvodio veteran Pol Milsep sa 18 poena (6/10 iz igre) i 5 skokova.

- Pol nam donosi mnogo stvari, počevši od iskustva. Imamo mladu ekipu, pa znači imati u startnoj petorci petnaestogodišnjeg veterana koji je prošao sve i video sve. Jedan od ključnih igrača u seriji sa Klipersima (Nagetsi preokrenuli 1-3, prim. aut) bio je Pol Milsep. Odbio je da se preda i tim se hranio na tome. To je bilo sjajno videti. Donosi nam žestinu, odbranu, liderstvo. Ako bih rekao Polu da ćemo da počnemo sa Džamajklom Grinom, on bi mi rekao: 'Treneru, radiću šta god je potrebno da bih pomogao ovom timu'. Zato je sjajno imati istinskog profesionalca i veterana kao Pola. I način na koji šutira. Ako ga budemo koristili kao "peticu" u rezervnoj postavi bilo bi nas teško čuvati jer bismo imali plejmejkere i šutere po celom terenu. Bio sam srećan kad je odlučio da se vrati. Ja se nadam da će Pol osvojiti titulu ovde u Denveru i zaokružiti svoju zaostavštinu. Jer mu samo to nedostaje u biografiji, da bude svetski šampion. I voleo bih da se to dogodi ovde sa Denver Nagetsima - iskren je američki stručnjak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Osim "Jokare", Meloun na visokim pozicijama sada ima Grina, Bola, Milsapa Nađija i Hartenštajna

Vrlo bitan faktor Nagetsa u novoj sezoni biće centarska linija, odnosno podrška za Nikolu Jokića jer je umesto Mejsona Plamlija stigao mladi Ajzea Hartenstajn.


- Mlad je, tek su mu 22 godine, tek treba da odigra sezonu sa 82 utakmice. Vrlo smo zaintrigirani zbog njegovih fizikalija, pokretljivosti u bloku, imao je nekoliko sjajnih pasova večeras. Lopta se kretala, svi su bili u tome. Mislim da Ajzea ima veoma dobar start. Znate šta, nije lako menjati Nikolu Jokića, menjate najboljeg centra na svetu. Nije bilo lako Mejsonu, neće biti ni Ajzei - dodao je on.

 

 

 

Nagetsi su prošle sezone stigli do finala Zapada, pa se na njih i dalje gleda kao na pretendenta za titulu.

- Ovo je drugačiji tim od onogu "mehuru", moram biti oprezan kad ih poredim. Sedam je novih igrača, moramo da stvorimo sopstveni identitet sa ovom grupom, ali protiv Portlanda smo napravili veliki korak u odnosu na prvi meč - zaključio je Meloun, a preneo "B92".

Na kraju je pozdravio i srpske novinare koji su pratili njegovu konferenciju, obrativši im se na našem jeziku.

- Zdravo, zdravo Srbija, kako si. Vidim vas tamo - našalio se Meloun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading