Detlef Šremf pomešan sa Lamarom Odomom: POGLEDAJTE KAKO NBA SKAUTI VIDE SLEDEĆU SRPSKU NBA SENZACIJU!

Autor:

Sport

03.11.2020

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Špekulacije u vezi sa NBA draftom uveliko se vrte, a vesti koje fanove iz Srbije najviše zanimaju odnose se na najboljeg prospekta iz naše države, Alekseja Pokuševskog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Pokuševski trenutno nastupa za Olimpijakos, ali se predviđa da bi na draftu mogao da bude izabran u prvoj rundi!

Shodno tome, eksperti sa jednog košarkaškog portala odradili su detaljnu analizu igre 18-godišnjeg krilnog centra, a evo šta imaju da kažu o njemu.

- Duguljast, 214 centimetaraa visok, sa pokretima kao krilo i pregledom igre kao plej, Aleksej Pokuševski pokazuje sve ono što se traži u modernoj četvorci - napisali su na "Ringeru".

Oni su kao poređenja dali svojevremnu zvezdu Lejkersa Lamara Odoma, odnosno letača iz Sijetl Supersoniksa, Detlefa Šremfa.

 

 

 

Nastavili su o njegovim plusevima.

- Ima odličan šuterski potencijal. Kreće se dobro za tolikog čoveka, dok mu je izbačaj kompaktan, bilo da šutira iz mesta ili iz prodora. Sposobnost da šutira preko ruke izdiže ga iznad drugih. Ume da baci lucidan pas, a pregled igre ravan je prosečnom plejmejkeru. Odlično kontroliše loptu, odlučan je i poznaje svoju ulogu na terenu. Defanzivni potencijal leži u njegovoj dužini i rasponu ruku. Ako ojača, treba ga se paziti - zaključili su eksperti, pa su se nadovezali o njegovim manama.

- Toliko je mršav! Ako pod hitno ne nabaci masu i mišiće, pitanje je dali će moći da opstane u NBA. Verovatno nikada neće biti dobar defanzivac 1 na 1, i to upravo zbog fizičkih ograničenja. Ne pomaže ni manjak truda u odbrani. Ofanzivno, ponekad pokušava da uradi previše. Ne pokazuje razvijenu igru ispod koša, iako njegov okvir govori da bi upravo tu trebao da zarađuje za hleb. - smatraju iz "Ringera".

 

 

 

Posle analize, usledila je i procena, a oni Alekseja Pokuševskog vide kao 25. pika koji je u posedu Oklahoma Siti Tandera.

U Tanderu bi mladi Srbin imao priliku da uči od jednog od najvećih profesionalaca u ligi, Krisa Pola, dok bi o odbrani ponešto mogli da ga nauče Stiven Adams i Andre Roberson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading