(VIDEO) NA DANAŠNJI DAN SE NBA PROMENIO IZ KORENA: Kada su ONI zakoračili na teren, NIŠTA VIŠE NIJE BILO ISTO!

Autor:

Sport

03.11.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za neke je današnji dan prilika da se slavi ostavština pokojnog, bezvremenog Kobija Brajanta, neki pak još uvek pate, ali nije sporno da je dan kada je on prvi put stupio na NBA parket dan kada se liga izmenila iz korena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant sa Šekilom O'Nilom

Nekoliko dana pre NBA drafta 1996. godine, mladi i relativno nepoznati Kobi Brajant odradio je trening pred Lerijem Druom i tadašnjim menadžerom Lejkersa Džerijem Vestom, u kom je, kako sam Vest tvrdio, "pregazio sve ostale na terenu". Ostatak je istorija.

"Jezerdžije" su ugovorile trejd sa Šarlotom u kome bi oni dobili 13. pik na draftu, a Bobketsi Divca. Pretio je srpski centar da će da se penzioniše pre nego što ode iz Los Anđelesa, tresli su se u "ratnoj sobi" Lejkersa prvih 12. pikova, ali im je na kraju u krilo pao jedan od najboljih košarkaša u istoriji.

Brajant je tada postao prvi bek izabran direktno iz gimnazije, ali niko nije slutio tačno koliko uspeha će "Mamba" ostvariti.

Tog trećeg Novembra možda nije odigrao zapaženu ulogu, ali je u godinama posle toga osvojio pet titula, jednu MVP nagradu, dva puta je bio najbolji strelac lige, dva puta je bio MVP finala plejofa, dok je Ol-star bio neverovatnih 18 puta. 

Njegova smrt došla je prerano, ali će sećanje na njega trajati zauvek.

Nije Brajant jedina NBA legenda koja je debitovala na ovaj dan, već je to, godinu dana pre Kobija, uradio i Kevin Garnet, jedan od najzatrašujućih igrača ikada u najjačoj ligi na svetu.

Garnet je takoše bio MVP, dok je jedinu titulu osvojio sa Bostonom 2008. godine. U kabinetu sa medaljama stoji mu još i nagrada za defanzivnog igrača godine, kao i 15 poziva na Ol-star mečeve.

Garnet je od napuštanja košarke sa velikim uspehom debitovao u Holivudu, ali će ljubiteljima košarke uvek ostati u srcima kao pravi predstavnik stare škole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading