(VIDEO) NBA obuzela MANIJA OKO "NOVOG JOKIĆA": Srpski dragulj SVE TRAŽENIJI na NBA draftu!

Autor:

Sport

02.11.2020

18:08 >> 18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Munja retko udara na isto mesto dva puta, ali bi NBA mogao da postane upravo jedno takvo mesto, pošto na ovogodišnji NBA draft izlazi momak koga mnogi vide kao "novog Jokića".

RepublikaFoto: Kss.rs
Aleksej Pokuševski u dresu "Orlića"

Aleksej Pokuševski je 214 centimetara visok krilni centar Olimpijakosa iz Atine, ali će njegova adresa posle ovog NBA drafta zasigurno biti Američka.

On ima 18 godina, najmlađi je košarkaš koji je ikada nastupio za grčki klub u Evroligi, a poređenja sa Jokićema potiču iz njegovog sjajnog pregleda igre i mehanike šuta retko viđene kod toliko visokog igrača.

Kada se uzmu u obzir njegove godine, gotovo je zastrašujuće zamisliti koliko on može da poraste, pa bi po nekim procenama mogao stigne i Bobana Marjanovića, koji je visok oko 228 centimetara.

Pokuševski je pažnju NBA skauta skrenuo kada je učestvovao na njihovim kampovima u Beogradu i Severnoj Karolini, ali je njegov uspon uz tabele koje određuju ko bi i kada mogao da bude izabran na NBA draftu počeo tek kada su oni počeli da pregledaju snimke sa njegovih nastupa za juniore Srbije i Olimpijakosa, gde je prosto dominirao.

Draft će se održati 18. novembra ukoliko ne bude bilo kakvih iznenadnih promena, pa su počeli i razgovori timova sa prospektima. 

Kao miran, staložen i prijatan momak, Pokuševski je, kako tvde izvori iz NBA, većinu onih sa kojima je razgovarao prijatno iznenadio, pa bi mogao da bude izabran znatno ranije nego što je bilo očekivano.

Nagađalo se najčešće da bi on mogao da padne u krilo upravo Jokićevom Denveru na 22. piku, ali pre njih biraju i San Antonio (11. pik), i Boston (14. pik) i Portland (16. pik), što su sve timovi kojima fale visoki igrači.

Bilo kako bilo, Aleksej Pokuševski zaigraće sledeće sezone "preko bare", gde mu želimo da bude više kao Nikola Jokić, a manje kao Darko Miličić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading