CRNI MILIVOJE: Lazić vodio "večite", a još uvek NEMA POBEDU!

Autor: Marija Stefanović

Sport

02.11.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milivoje Lazić jedini je trener koji ima negativan skor i sa Zvezdom i sa Partizanom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milivoje Lazić

Lazić nema sreće sa večitim rivalima!

Trenutni trener Partizana Milivoje Lazić (42), koji je 2012. vodio Zvezdu, nije zabeležio nijednu pobedu na klupi dva najveća srpska tima.

Lazić, koji je smenjen u Zvezdi nakon dva kola zbog loših rezultata protiv Splita (87:81) i Zadra (98:81) 2012. godine, nije bio ništa bolji ni sa crno-belima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lazić na klupi Partizana

On je u subotu uveče vodio Partizan protiv Igokee (90:84) u okviru petog kola ABA lige i zabeležio novi poraz. Lazić je postavljen na mesto prvog trenera crno-belih nakon smene Vlade Šćepanovića (44), i to samo dok se pomoćni treneri Dejan Mijatović (52) i Aleksandar Matović (42) ne oporave od korone ili dok se ne nađe novi šef stručnog štaba.

Legenda Partizana Dražen Dalipagić (68) kazao je za Srpski telegraf da niko i nije očekivao neki dobar rezultat od Lazića.

- Milivoje je postavljen jer nije imao ko da vodi tim u tom trenutku, ništa više. Tako da je suvišno pričati o nekim rezultatima, takva je situacija bila da je to mogao da vodi i doktor. Šćepanović je otišao, a klub nije imao drugo rešenje. Posebno jer Mijatović i Matović ne mogu trenutno da vode tim zbog virusa. Tako da me novi poraz uopšte ne iznenađuje iako su možda neki očekivali da će dolazak Lazića biti šok-terapija i da će prodrmati tim - objasnio je Dalipagić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dražen Dalipagić

Inače je Lazić osmi trener koji je vodio oba večita rivala, pre njega su na klupi Zvezde i Partizana bili Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica, Borislav Džaković, Zoran Slavnić, Vladislav Lučić, Miroslav Nikolić i Duško Vujošević.

 

A Dalipagić se nada da bivši šef stručnog štaba crveno-belih više neće voditi Partizan.

- Klub se ne nalazi u dobroj situaciji. Rezultati su veoma slabi ove sezone i zbog toga je uprava smenila Šćepanovića. Mada niko ne može da tvrdi da će situacija biti bolja i sa novim trenerom, to će sve zavisiti od dosta stvari. Ali, bez obzira, i dalje verujem da mogu da nađu stručnjaka koji će spasti sezonu i vratiti crno-bele na neki pravi put - zaključio je Dalipagić.

Treneri beže od crno-belih

Čelnici Partizana nikako ne mogu da nađu zamenu za dosadašnjeg trenera Vladu Šćepanovića.

Oni su prvo pregovarali sa Slovencem Sašom Filipovskim (46), kao i sa bivšim trenerom Aleksandrom Džikićem (49), ali zasad nisu uspeli da ugovore saradnju. 

Takođe, crno-beli nisu još zvanično raskinuli ugovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba jer nisu uspeli da se dogovore oko isplate dugovanja. Šćepanović ima ugovor sa Partizanom na još jednu sezonu i klub iz Humske bi morao da mu isplati sav novac.

RepublikaFoto: Starspost
Aleksandar Džikić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading