NIJE ŠALA: Hrvat NAJSKUPLJI defanzivac sveta - u leđa mu gledaju brojne fudbalske LEGENDE!

Autor:

Sport

24.12.2022

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle sjajnih igara u Kataru mu je značajno skočila cena.

NIJE ŠALA: Hrvat NAJSKUPLJI defanzivac sveta - u leđa mu gledaju brojne fudbalske LEGENDE!

Foto: Tanjug/AP

Joško Gvardiol

Svetsko prvenstvo u Kataru se završilo prošle nedelje, trijumfom selekcije Argentine, a sada se polako sumiraju utisci i izvlače zaključci sa nedavno završenog Mundijala.

Jedan od onih koji je obeležio turnir je svakako Joško Gvardiol, štoper hrvatske reprezentacije, čije su partije svima zapale za oko, a sada su njegove dobre igre dobile i zvaničnu potvrdu. 

Prema novim podacima na specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", najpoznatijeg po tome što procenjuje vrednost fudbalera, hrvatski defanzivac koji igra za Lajpcig trenutno vredi 75.000.000 evra i sada deli prvo mesto sa portugalskim članom Mančester sitija Rubenom Dijasom.

Foto: Tanjug/AP

Joško Gvardiol i Luka Modrić

"Transfermarkt" je promenio vrednost pojedinih fudbalera posle Svetskog prvenstva u Kataru, a Gvardiol bio fantastičan i osvojio bronzu sa saigračima. Gvardiola i Dijasa prati serija defanzivaca vredna 70 miliona evra kao što su Ris Džejms (Čelsi), Alfonso Dejvis (Bajern), Ašraf Hakimi (PSŽ), Matijs de Liht (Bajern), Aleksander-Arnold (Liverpul), Žoao Kanselo (Mančester siti) i Markinjos (PSŽ).

Pored Gvardiola, porasla je vrednost još dvojici hrvatskih reprezentativaca - Dominiku Livakoviću i Josipu Juranoviću. Livaković je bio i u konkurenciji za najboljeg golmana Mundijala, koja je na kraju pripala Argentincu Emilijanu Martinesu. Juranović je u početku važio za jednu od najslabijih karika u timu selektora Zlatka Dalića, ali je pokazao mnogo u nastavku.

Iz Dinama je u Lajpcig otišao za nepunih 19 miliona, a nema sumnje da će sledeći transfer, koji je po svemu sudeći vrlo blizu, biti mnogostruko veći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading