HRVAT NA METI! Udario po Srbiji, veličao ustaše, pa DOBIO LEKCIJU za sva vremena!

Autor:

Sport

22.12.2022

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeći put će razmisliti šta radi.

HRVAT NA METI! Udario po Srbiji, veličao ustaše, pa DOBIO LEKCIJU za sva vremena!

Foto: Tanjug/AP

Dejan Lovren i Luka Modrić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvati su u borbi za treće mesto savladali Maroko sa 2:1, a po dolasku kući priređen im je doček.

Upravo na tom dočeku desio se veliki skandal. Dejan Lovren bio je u centru pažnje, veličao je ustaše i pokušao da zapeva stihove pesme Marka Perkovića Tompsona u kojoj se nipodaštavaju Srbi, a veličaju zločini, te je izgovorio poklič "za dom spremni" zajedno sa reprezentativnim kolegom Marcelom Brozovićem. Voditelji programa Iva Šulentić i Luka Bulić nisu mu dali da zapeva sporne stihove, pa su i oni dobili zvižduke razjarenih Hrvata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejan Lovren

 

Zbog ovoga se Lovren našao na ozbiljnom udaru javnosti, a čuvena pevačica Vlatka Pokos očitala mu je lekciju za sva vremena. Ona je defanzivcu Hrvatske poručila sledeće:

U današnje doba, to poprima zastrašujuće razmere, posebno kad vas na zub uzme razjarena, primitivna i tupava desničarska bagra. Bravo za Ivu što nije dozvolila Dejanu Lovrenu da peva ustašofilsku pesmu. Njemu poručujem da svojim primitivnim ispadima sramoti celu reprezentaciju. Ne, Dejane, mi, Hrvati iz Hrvatske koji nemamo komplekse ‘velikog hrvatstva’, mi ne mrzimo ‘sve hrvatsko’. Volimo svoju domovinu svim srcem i odbijamo da pevamo ustašofilske pesme - rekla je Vlatka Pokos i nastavila istim tonom da se obraća poznatom fudbaleru:

- Toplo Vam preporučujem da se vratite u osnovnu školu i naučite elementarne činjenice o ustašama i njihovim zločinima. Posetite Jasenovac i poklonite se svim nevinim žrtvama koje su tamo klali i ubijali Vaši ‘domoljubi’. Ustaše, čiji zločinački 'pozdrav' tako rado koristite, su najgori šljam, zločinci i izdajice Hrvatske u istoriji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejan Lovren

 

Za kraj je pevačica još dodala:

- Hvala za sportske uspehe, ali to Vam ne daje pravo da širite ustašluk i fašizam! Ukoliko Vam to ne odgovara, uvek možete da se vratite u Vašu domovinu BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading