KATASTROFA ZA "ORLOVE": FIFA je rekla svoje, Piksi, igrači i FSS mogu se naći u VELIKOM PROBLEMU!

Autor:

Sport

16.12.2022

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je daleko od idealne.

KATASTROFA ZA "ORLOVE": FIFA je rekla svoje, Piksi, igrači i FSS mogu se naći u VELIKOM PROBLEMU!

Foto: Tanjug/AP

Granit Džaka na meču Srbija - Švajcarska

Fudbalska reprezentacija Srbije neslavno je završila Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Orlovi" su sa samo jednim osvojenim bodom bili poslednji u grupi iza Kameruna, Švajcarske i Brazila, te su se kući vratili pre nego što su planirali.

Ovaj neuspeh skupo će koštati Piksija i ekipu. Bar kada je FIFA rang lista u pitanju!

Srbija će se na novoj FIFA rang listi naći na 30. mestu i zabeležiće pad od čak devet pozicija (pre Mundijala bili smo na 21. poziciji).

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

 

Više mesta će pasti samo Kanada i Danska koji će ići 11 mesta nadole, kao i Katar koji pada sa 50. na 60. mesto FIFA rang liste.

Ovo bi mogao da bude potencijalno veliki problem za Piksija, ekipu i FSS jer se prema ovoj listi biraju nosioci za šešire, kako u kvalifikacijama za velika takmičenja, tako i za same završne turnire, pa bi "orlovi", ako ne poprave plasman, do rezultata morali da dođu težim putem.

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

 

Sve ovo desiće se u ponedeljak, a jako je zanimljivo i kako će izgledati sam vrh.

Brazil je trenutno prvi sa 1.841 bodom i ostaće na tom mestu sve do ponedeljka. A da bi i nakon ponedeljka ostali prvi potrebno im je da finale Mundijala koje se igra u nedelju od 16 časova ode do penala! 

Francuska je druga na listi sa 1.823,46 bodova, a treća na listi Argentina sa svega 0,03 boda manje od čete Didijea Dešana. Bilo koji od ova dva tima će doći do vrha FIFA rang liste ukoliko pobedi posle 90 ili 120 minuta.

 

 

Što se tiče najvećih pomeranja unapred, ne treba puno da bi se zaključilo o kojim reprezentacijama se radi. 

Naravno najveći skok napravila je selekcija Maroka koja je skočila sa 22. na 11. mesto i pobedom nad Hrvatskom bi mogla da prestigne Španiju i Hrvatsku i uđe u top 10. Australija je takođe skočila za 11 mesta sa 38. na 27. mesto, a odmah ispod njih je Kamerun koji se pomerio sa 43. na 23. mesto na FIFA rang listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading