MAROKANCI PREDVODE LISTU: Ovih 10 fudbalera su GLAVNE ZVEZDE januarskog prelaznog roka!

Autor:

Sport

16.12.2022

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihovi klubovi zadovoljno trljaju ruke.

MAROKANCI PREDVODE LISTU: Ovih 10 fudbalera su GLAVNE ZVEZDE januarskog prelaznog roka!

Foto: Tanjug/AP


Svetsko prvenstvo u Kataru je stiglo do same završnice, pošto su ostala da se odigraju još samo dva susreta, mečevi za bronzu, odnosno zlato.

Neke ekipe su oduševile, neke razočarale u Kataru, ali baš kao i na svakom prvenstvu sveta, neki fudbaleri su sebi značajno podigli cenu svojim partijama. Ovime se bavio i "Dejli Mejl", a ovih deset fudbalera su, prema njihovom mišljenju, ostavili najveći trag na Mundijalu.

1. Azedin Unahi (Maroko)

Lester, Vulvsi i Vest Hem su među zainteresovanima za Marokanca koji je obeležio Mundijal. Ipak, pošto se njegov Anže nalazi na samom dnu Lige 1 u Francuskoj, vrlo je verovatno da će oni morati da spuste cenu i da prodaju Unahija za oko 20 miliona funti. 

Foto: Tanjug/AP

Azedin Unahi slavi gol sa Hakimom Zijehom

2. Kodi Gakpo (Holandija)

Gakpo je glavna meta Mančester junajteda u januarskom prelaznom roku,  ako se dogovore oko naknade pošto PSV želi klupski rekord od preko 40 miliona funti. Lids je ponudio 26 miliona funti, plus 11 miliona funti kroz bonuse u avgustu, što je odbačeno, a pokušao je i Sautempton, ali Gakpo želi klub koji se bori za mesto u Ligi šampiona.

Foto: Tanjug/AP

Kodi Gakpo u dresu Holandije

3. Sofijan Amrabat (Maroko)

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je Amrabatu da je on najbolji vezista na Svetskom prvenstvu. Totenhem je pokušao da ga kupi prošlog leta, ali pregovori sa Fiorentinom nisu uspeli. "Pevci" ostaju zainteresovani, ali lista raste nakon niza sjajnih partija, pošto su i  Čelsi, Liverpul, Vest Hem, Njukasl i Atletiko Madrid među onima koji posmatraju razvoj događaja.

4. Jusef El Nesiri (Maroko)

Možda nije stigao do nivoa koji je želeo, ali En-Nesiri je i dalje ostavio sjajan utisak svojim nastupima, kao i golom koji prkosi gravitaciji protiv Portugala. Ovaj 25-godišnjak je poznat po svojoj konstantnosti u Sevilji, što mu je svakako jedna od najjačih osobina. Vest Hem u prošlosti nije uspeo da postigne dogovor sa Seviljom, ali je spreman da ponovo pokuša da angažuje napadača.

Foto: Tanjug/AP

El Nesiri je postigao sjajan gol protiv Portugala

5. Jusufa Mukoko (Nemačka)

Njegov nastup za Nemačku, kao njihovog najmlađeg igrača ikada, bio je kratak, ali Mukoko je i dalje jedan od najboljih mladih napadača na tržištu. Osamnaestogodišnjaku je istekao ugovor u Dortmundu na leto, pa oni sada jure poslednji voz da bi unovčili mladog talenta. Čelsi ga želi i vodio je razgovore, ali je sada"zagrizao" za Moldeovog Davida Fofanu. Ipak, Liverpul, Njukasl i Mančester junajted su takođe zainteresovani.

6. Žoao Feliks (Portugal)

Atletiko želi da proda Žoaa Feliksa, Mateusa Kunju i Felipea kako bi nadoknadio finansijski gubitak izazvan ispadanjem iz Lige šampiona. Feliks, koji ih je koštao 113 miliona funti, želi u neke od najjačih klubova sveta, a ponuđen je Čelsiju, Arsenalu i Mančester junajtedu. Takođe, spominjali su se i Aston Vila, Njukasl i Vulvsi, ali od njih Madriđani mogu da očekuju samo pozajmicu, sa obavezom kupovine na kraju godine.

Foto: Tanjug/AP

Žoao Feliks i Kristijano Ronaldo

7. Joško Gvardiol (Hrvatska)

Osim bolne lekcije od Lionela Mesija, Gvardiol je podvukao svoj status kao jedan od najboljih mladih centralnih bekova na svetskoj sceni. Čelsi ostaje zainteresovan, nakon neuspeha sa ponudom od 77 miliona funti prošlog leta, dok ga Mančester junajted, Siti, Totenhem i Real Madrid imaju visoko na svojoj listi defanzivnih prioriteta. Lajpcig očekuje ponude, ali se nada da će ga zadržati do leta.

Foto: Tanjug/AP

Joško Gvardiol je glavni igrač Hrvatske u Kataru

8. Džud Belingem (Engleska)

Najvredniji engleski fudbaler je blizu povratka na Ostrvo. Prioritet Liverpula je da ga potpiše i oni su uložili velikii napor da ga ubede poslednjih meseci, a čak su planirali i druge dodatke. Ipak, situacija je daleko od gotove, jer su Mančester Siti, Čelsi, Junajted i Real Madrid takođe zainteresovani.

Foto: Tanjug/AP

Belingem slavi gol protiv Irana

9. Nikolas Džekson (Senegal)

Još jedan koji se kratko pojavljivao na terenu za svoju zemlju, ali je vrlo brzo svima zapao za oko. Ovaj 21-godišnji igrač je dobro poznat treneru Aston Vile Unaiju Emeriju, nakon što ga je trenirao u Viljarealu. Everton, Bornmut i Njukasl su takođe izrazili interesovanje, a njegov nedavni ugovor ima otkupnu klauzulu od 27 miliona funti.

10. Enco Fernandez (Argentina)

Ovaj 21-godišnjak se pridružio Benfiki tek prošlog leta, nakon što su klubovi poput Mančester junajteda i Vulvsa odlučili da ga ne potpišu iz River Plejta. Bio je ključan za Argentinu, zasluživši visoke pohvale od Mesija. Benfika insistira da se njegova otkupna klauzula od 105 miliona funti mora ispuniti ako ode u januarskom prelaznom roku, a postoje glasine da je dogovor već napravljen sa Liverpulom.

Foto: Tanjug/AP

Enco Fernandez i Lionel Mesi

Do kraja Mundijala ostala su još dva susereta, a to će biti odlična prilika nekim novim igračima da sebi dodatno podignu cene. Meč za treće mesto, između Maroka i Hrvatske, na programu je u subotu u 16 časova, a dan kasnije, u isto vreme, veliko finale će odigrati Argentina i Francuska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading