ISTORIJA U KATARU: Maroko i Hrvatska ulaze u MUNDIJALSKE ANALE!

Autor:

Sport

15.12.2022

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan kuriozitet na Svetskom prvenstvu u Kataru.

ISTORIJA U KATARU: Maroko i Hrvatska ulaze u MUNDIJALSKE ANALE!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Maroka i Hrvatske odmeriće snage u subotu u 16 časova, u meču za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvati su u polufinalu doživeli ubedljiv poraz od Argentine, koja je slavila sa 3:0, dok je Maroko doživeo neuspeh u meču sa Francuzima, pošto su "galski petlovi" slavili sa 2:0. Sada ove dve selekcije čeka broba za utešnu nagradu, odnosno bronzano odličje.

Zanimljivo, ovo nije prvi duel ove dve ekipe na ovogodišnjem Mundijalu. Maroko i Hrvatska su se našli zajedno u grupi F, a sastali su se u okviru prvog kola ove grupe, a rezultat je bio 0:0. Na kraju, taj remi je pomogao i jednima i drugima da prođu dalje, pošto su iza sebe ostavili selekcije Belgije i Kanade.

Foto: Tanjug/AP

Duel na susretu Maroka i Hrvatske

Ovo je tek četvrti put da se dve reprezentacije sastaju dva puta u okviru jednog Mundijala. Prethodno su Mađarska i Zapadna Nemačka u dva navrata igrale na SP 1954. u Švajcarskoj, a zatim su 1962. u Čileu dva puta igrali Brazil i Čehoslovačka. Poslednji put da se dve iste ekipe sastaju na istom turniru se desio pre četiri godine u Rusiji, kada su se Belgija i Engleska nadmetale i u grupnoj fazi i u meču za treće mesto.

Meč između Maroka i Hrvatske je na programu u subotu u 16 časova, na stadionu "Kalifa", dok je veliko finale zakazano za nedelju, u isto vreme, kada će na stadionu "Lusail" igrati Argentina i Francuska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading