KATASTROFA: UŽAS za Maroko pred meč sa Hrvatskom!

Autor:

Sport

15.12.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije moglo gore po afričku selekciju.

KATASTROFA: UŽAS za Maroko pred meč sa Hrvatskom!

Foto: Tanjug/AP

fudbalska reprezentacija Maroka

Fudbalska reprezentacija Maroka je pravi hit Mundijala u Kataru, a kraj neverovatnog niza za Afrikance je stigao sinoć, u utakmici polufinala, koju je selekcija Maroka izgubila od Francuske sa 2:0.

Sjajan otpor su i sinoć pružili izabranici Valida Regragija, ali nisu uspeli da naprave novi šok, pa će "galski petlovi" igrati u drugom uzastopnom finalu, ovaj put protiv Argentine, dok Maroko čeka borba za bronzu protiv Hrvatske.

Ipak, osim poraza, navijače Maroka je sinoć mučila i činjenica da će u meč za treće mesto, po svemu sudeći, ući bez trojice startera na ovom prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP

Maroko je prva afrička selekcija u polufinalu Mundijala

Najef Agerd, štoper Vest Hema, koji je u prve četiri utakmice na ovom Mundijalu propustio samo šest minuta, nije zbog pvorede kolena nastupio na meču četvrtfinala protiv Portugala. Vratio se za polufinale s Francuskom, ali je odustao od nastupa nakon što je na zagrevanju ponov osetio bol.

Sredinom prvog poluvremena Marokancima se povredio i drugi štoper, kapitan Roman Sais, koji trenutno igra za Bešiktaš. Sais, koji je postigao gol u prvoj od senzacionalnih pobeda Maroka na prvenstvu, protiv ekipe Belgije, već je tekom prvenstva imao problema sa zadnjom ložom, pa je protiv Portugala morao da napusti teren u 57. minutu. Očigledno nije uspeo da se oporavi, pa je sinoć izašao iz igre već posle 20ak minuta. 

Foto: Tanjug/AP

Trenutak kada se povredio Roman Sais

Treći član odbrane koji muči muku sa povredama je Nuser Mazraui , desni bek Bajerna, koji zbog sjajnog Ašrafa Hakimija u Maroku igra po levom boku. On je povredio kuk, pa nije igrao sa Portugalcima, a sinoć je uspeo da izdrži samo 45 minuta, pre nego što je izašao iz igre.

Velika je šteta što nisu uspeli da celo prvenstvo izdrže u istom sastavu, ali treba napomenuti da su i protiv Portugalaca bili oslabljeni, pa su na kraju stigli do pobede.

Maroko i Hrvatska će se sastati u subotu od 16 časova u bobri za treće mesto. Ove dve selekcije su već igrale jednom u Kataru, a bilo je 0:0 na otvaranju grupe F.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading