PREKLALI SE, OBESILI...SAMI SU SEBI PRESUDILI U ĆELIJI: Ovi robijaši su se ubili u zatvorima u Srbiji

Autor:

Hronika

15.12.2022

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samoubistvo zatvorenika Mileta Maksimovića (53) iz Futoga u zatvoru na Klisi u Novom Sadu podsetilo je na suicid koji je počinio Marko Nikolić pre pet godina u Okružnom zatvoru koji je takođe prerezao sebi vrat.

PREKLALI SE, OBESILI...SAMI SU SEBI PRESUDILI U ĆELIJI: Ovi robijaši su se ubili u zatvorima u Srbiji

Foto: shutterstock

Inače, Maksimović je ležao kaznu zbog ubistva svoje supruge Ivane Radulov (50).

Ubistvo se dogodilo u petak, 22. jula ove godine, u porodičnoj kući u Futogu. On je zatim pokušao sebi da oduzme život, a kako smo već pisali, pred policijom je sebi prerezao vrat. Nakon toga je smešten u bolnicu, gde ga je čuvala policija.

Nož kojim je zločin počinjen je nađen, a telo nesrećne žene poslato je na obdukciju koja je pokazala brojne ubode u predelu grudi i vrata. Maksimović je suprugu izbo nakon svađe, i to nožem u srce, vrat i bradu i ona je preminula na licu mesta.

Inače, Mile je u zatvoru naneo sebi povrede brijačem po vratu i nadlakticama. Hitna pomoć je odmah reagovala, ali na žalost nije mu bilo pomoći. Zavod je odmah obavestio sud, policiju, tužilaštvo i telo je upućeno na obdukciju.

Ovo je još jedno od samoubistava zatvorenika u srpskim kazamatima.

Marko Nikolić, koji je u julu 2017. godine u Centru za socijalni rad u Rakovici ubio ženu i dete, prerezao je sebi karotidu u zatvorskoj ćeliji 30. decembra iste godine. Preminuo je nekoliko dana kasnije, prenosi Telegraf.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Reality Balkan

Marko Nikolić

 

Nikolić je u zatvoru staklom prvo napao drugog zatvorenika, a potom je presekao sebi vrat. Nikolića je ekipa Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar gde je operisan. On je u mesecima koji su prethodili samoubistvu počeo da žali što je ubio sina (4), šetao je po ćeliji i nije mogao da spava. U tim izjavama je, međutim, isticao da mu nije žao što je ubio ženu.

Marko Nikolić je 12. jula 2017. u Centar za socijalni rad doveo sina Mihaila, koji je taj dan proveo sa njim, da ga vrati majci Maji Đorđević. Sina je doveo u maltene besvesnom stanju i sa penom u ustima. Dete je tresnuo o pod i udavio ga, a zatim je na parkingu ispred Centra za socijalni rad u Rakovici izbo nožem i majku svog deteta.

Osim Marka Nikolića i Mileta Maksimovića na listi samoubica u zatvoru je i Đorđe Z. (37) iz Čačka. On se, podsetimo, obesio prošle godine u Kazneno popravnom zavodu u Nišu. Njega su u zatvorskoj ćeliji zatekli čuvari, pokušana je i reanimacija, ali, nažalost, bez uspeha. Đorđe Z. je uhapšen 21. juna nakon što je istog dana u kafiću u Nemanjinoj ulici pucao na sugrađanina Marka Š. (27).

Republika

Foto: pixabay.com

Zatvorenik, hapšenje, ilustracija

 

On je sa čačanskim tužilaštvom sklopio sporaznumno priznanje krivice i po ubrzanoj proceduri njemu je izrečena kazna zatvora od pet godina i 10 meseci. Takođe, prošle godine u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, u sobi za osuđenike, Dejan Neda (40), žiletom je sebi presekao vene na vratu i rukama. Preminuo je po prijemu u bolnicu.

Pre 5 godina Miodrag Ilić, koji je pre 19 godina u Gornjem Milanovcu ubio Mirka Kostića i njegovog oca Zorana, presudio je sebi. On je 2012. godine iz Beograda premešten u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti u Vršcu u kojoj se obesio.

Oduzeo je sebi život 14 godina nakon što je u septembru 2003. u Gornjem Milanovcu ubio Mirka Kostića (36), a posle nekoliko minuta i njegovog oca Zorana (60). Ilić je u Vršac prebačen iz Centralnog zatvora u Beogradu. Potom, Nebojša Vojinović (41) iz Begeča koji je bio optužen za ubistvo sugrađanina, obesio se 2015. godine u Okružnom zatvoru na Klisi. On je vezao čaršav za rešetke u ćeliji i obesio se. Prethodno je odbio da izađe u šetnju u zatvorskom krugu. Ubrzo je posle toga nađen mrtav.

Suidcid je počinio u toku suđenja za ubistvo pekara Slobodana Stojanovskog (62) u čijoj je pekari radio kao pomoćni radnik. U svoju odbranu Vojnović je rekao da ga je Stojanovski vređao i psovao dok su zajedno pili. Pominjao mu je decu, zbog čega mu je "pao mrak na oči", pa je izvadio nož i izbo ga.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading