HRVATI, SRAM VAS BILO! Prognana legenda NAPALA Dalića i ekipu zbog TOMPSONOVE PESME: Ovo je NEPRIHVATLJIVO! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.12.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je šta da im kaže.

HRVATI, SRAM VAS BILO! Prognana legenda NAPALA Dalića i ekipu zbog TOMPSONOVE PESME: Ovo je NEPRIHVATLJIVO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

Fudbalska reprezentacija Hrvatske nije uspela da se plasira u drugo uzastopno finale Svetskog prvenstva.

Hrvati su u polufinalnom meču poraženi od Argentine sa 3:0 i na taj način završili su svoj san o osvajanju "zlatne boginje".

Dok je san trajao, Zlatko Dalić i njegova ekipa znali su i da zapevaju, pa je tako u javnosti osvanuo snimak kada se posle pobede protiv Brazila raduju uz stihove nacionalističke pesme Marka Perkovića Tompsona - "Lijepa li si".

Veći deo javnosti van Hrvatske je ovaj snimak osudio, a jedan od ljudi koji je digao glas bio je i Hakan Šukur. Turčin, koji je prognan iz svoje zemlje zbog sukoba sa predsednikom Erdoganom, na društvenim mrežama podelio je sporan snimak uz poruku:

- Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku!

 

 

U jednom trenutku se može čuti kako su u hrvatskom taboru u sav glas svi zaoevali stihove: "Herceg-Bosno, srce ponosno..."

Ovo je poznata patriotska pesma u Hrvatskoj koja istovremeno budi nemire među brojnim stanovništvom u Bosni i Hercegovini zbog sukoba koji su se sredinom devedesetih dešavali na Balkanu.

Šukur je u centar pažnje svetske javnosti došao tokom ovog Mundijala kada je jedan novinar zbog njega dobio otkaz. 

Tokom meča Kanade i Maroka izneo sam kao statistički podatak činjenicu da je najbrži gol na Mundijalima postigao Hakan Šukur. Na poluvremenu sam bio prinuđen da komentarisanje utakmice prepustim mom kolegi Kunetu Kiranu - izjavio je Alper Bakriciglil novinar koji je zbog Šukura sklonjen sa televizije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading