SRAMNA IZJAVA BIVŠEG SELEKTORA: "Hrvatska nije bolja od nas - bilo bi užasno da Maroko osvoji!"

Autor:

Sport

13.12.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno da nije dobro podneo poraz.

SRAMNA IZJAVA BIVŠEG SELEKTORA: "Hrvatska nije bolja od nas - bilo bi užasno da Maroko osvoji!"

Foto: Tanjug/AP

Luis Enrike

Luis Enrike, sada već bivši selektor reprezentacije Španije, oglasio se povodom neuspeha svog tima na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Španci su na sjajan način započeli pohod na titulu, pobedom od 7:0 protiv Kostarike, ali je to sve što smo od njih videli na turniru, a kraj je stigao u osmini finala, gde ih je pobedio Maroko, posle boljeg izvođenja penala.

Enrike očigledno i dalje nije uspeo da preboli ovaj neuspeh.

- Osećam da smo propustili veoma dobru priliku. Gledam polufinaliste i ne vidim ništa bolje timove od našeg. Žao mi je zbog igrača. Od prvog dana smo pokušavali da ih ubedimo da postoje realne šanse da osovjima. U prvoj fazi smo bili na dobrom nivou, ali nam je protiv Maroka nedostajao gol. Ne želim još jedno finale između Francuske i Hrvatske. Bilo bi užasno da Maroko osvoji, iako se niko ne bi iznenadio da uđu u finale. Pogledajte kako lud, ali potpuno zaslužen uspeh je iza njih. Voleo bih sa Argentina osvoji Svetsko prvenstvo zbog Mesija i onoga što znači za fudbal - izjavio je Enrike.

Foto: Tanjug/AP

Španija je doživela novi neuspeh na Mundijalima

On je takođe dodao i da bi sada jednog igrača zamenio sa spiska, a da bi u Katar poveo drugog, ali nije želeo da otkriva o kojim fudbalerima je reč.

- Mogli smo i bolje, naravno. Trudio sam se da uzmem one najbolje i one za koje sam smatrao da mogu da prenesu moju ideju. Većina izabranih igrača je dogovorena sa mojim štabom i svi smo saglasni. Među 26 fudbalera koje sam poveo jednog bih izostavio, a poveo drugog. Sada to mogu da kažem, mada ne želim da otkrijem koga. Od jednog igrača nisam video ono što sam očekivao - dodao je on.

Sada će Luis Enrike morati da prihvati neuspeh i da pogleda mečeve četiri najbolje selekcije u Kataru, koje će se danas i sutra boriti za mesto u finalu. Večeras igraju Hrvatska i Argentina, a sutra Maroko i Francuska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Milan

14.12.2022 11:00

Pusti opet Japan retarde