BURA SE NE STIŠAVA: Legenda Portugala OPTUŽILA selektora za krah u Kataru!

Autor:

Sport

11.12.2022

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali su Portugalci veliku šansu, ali nisu uspeli da je iskoriste.

BURA SE NE STIŠAVA: Legenda Portugala OPTUŽILA selektora za krah u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

Fudbalska reprezentacja Portugala završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru porazom od selekcije Maroka, rezultatom 2:0, u meču četvrtine finala Mundijala.

Portugalci su pružili odličnu predstavu u osmini finala, a s obzirom da im se žreb otvorio, svi su ih već videli u polufinalu, ali se isprečio Maroko, koji je na taj način postala prva afrička ekipa među četuiri najbolje na nekom prvenstvu sveta.

Veliku pažnju je privukao Fernando Santoš, selektor ove reprezentacije, koji je odlučio da u dva meča nokaut faze počne bez Kristijana Ronalda. Taj potez se nikako nije svideo Luisu Figu, jednom od najboljig portugalskih igrača svih vremena.

-Ne možete da osvojite Svetsko prvenstvo sa Kristijanom Ronaldom na klupi. Pobeda protiv Švajcarske? Sjajno! Ali možete li to uradi svaku utakmicu? Ne. Ostaviti Ronalda na klupi bila je greška. Trener i njegov tim su odgovorni za ovaj poraz - rekao je Figo.

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo nije osvojio medalju ni na petom SP-u

I stvarno se čini da je Figo u pravu, pošto je vrlo teško objasniti potez Santosa, pogotovo kada se zna da je reč o jednom od najboljih igrača svih vremena. Sada mu se ta odluka obila o glavu, pa ne bi začudilo ukoliko bi mu ovaj meč bio poslednji u karijeri na klupi Portugala.

Maroko je sa druge strane nastavio sa iznenađenjima, a u polufinalu Mundijala ih čeka duel sa reprezentacijom Francuske, koji je na programu u sredu od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading