ISPLIVAO VELIKI SKANDAL: Reprezentativci PLATILI da igraju na Mundijalu u Kataru!

Autor:

Sport

08.12.2022

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki haos potresa dve selekcije posle Svetskog prvenstva.

ISPLIVAO VELIKI SKANDAL: Reprezentativci PLATILI da igraju na Mundijalu u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Kameruna i Gane plaćali su da bi dobili svoje mestu na spisku reprezentativaca u Kataru, prenosi španski novinar Roman Molina.

O ovome je počelo da se spekuliše još pre Mundijala, kada je Rigobert Song, selektor Kameruna, izašao pred novinare i mučio se da pročita imena svih fudbalera na spisku. To je pobudilo sumnje da su neki od njih u ekipu ušli na osnovu nekih nefudbalskih kvaliteta.

- Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na spisku selektora - ističe Roman Molina.

Foto: Tanjug/AP

Rigobert Song i Samjuel Eto, predsednik Saveza

U međuvremenu, u centar pažnje došla je i reprezentacija Gane, a navodno je otkriveno i ime igrača koji je platio da bi bio u sastavu "crnih zvezda" u Kataru.

Navijači Gane su uvereni da je u pitanju Baba Rahman, koji je sebi želeo da omogući  transfer iz Čelsija kako bi spasao karijeru, a zbog njega je bez mesta u timu ostao Džefri Šlup iz Kristal Palasa.

Očigledno, ni jednima ni drugima ovo nije pomoglo, pošto su obe afričke selekcije završile takmičenje već u grupnoj fazi. Kamerun je zauzeo treće mesto u grupi G, iza Brazila i Švajcarske, ali i ispred Srbije, ali će sigurno pamtiti pobedu u trećem kolu protiv Brazila.

Sa druge strane, Gana je takmičenje završila na poslednjoj poziciji u grupi H, pošto su osvojili tri boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Bane

09.12.2022 01:24

U Srbiji je drugačije,neigraju u svojim klubovima već na pozajmici a reprezentativac.