PORAZ TENISKIM REZULTATOM: Bivši predsednik FIFA BRUTALNO udario na Džaku posle DEBAKLA Švajcarske!

Autor:

Sport

07.12.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teške optužbe na račun Granita Džake, koji je previše poleteo nakon meča sa Srbijom.

PORAZ TENISKIM REZULTATOM: Bivši predsednik FIFA BRUTALNO udario na Džaku posle DEBAKLA Švajcarske!

Foto: Tanjug/AP

Granit Džaka

Fudbalska reprezentacija Švajcarske doživela je epski debakl u meču osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je poražena od selekcije Portugala sa čak 6:1.

Nemoćni su bili Švajcarci, koji se očigledno mnogo bolje snalaze sa uvredama i prvokacijama, nego sa fudbalskom igrom, a to im je upravo pokazala selekcija Portugala, koaj je predvođena Gonzalom Ramosom, koji je postigao prvi het-trik u Kataru, stigla do velike pobede i plasmana u četvrtfinale.

Foto: Tanjug/AP

Gonzalo Ramos je upisao tri gola protiv Švajcarske

Kritičan na igru "sajdžija" bio je i Sep Blater, nekadašnji prvi čovek FIFE, koji je u autorskom tekstu u "Tages Ancajgeru", pod nazivom "Kao u tenisu: Reprezentacija Švajcarske izgubila 1:6 od Portugala", oštro udario na Granita Džaku i ostale fudbalere ove države.

- Poslaću flašu crnog vina u Tagesancajger koji je objavio ovaj moj tekst. Gde je bio Džaka? Čovek koji tvrdi da je vođa i širi najglasnije tonove ostaje bez ikakvog uticaja na igru u najvažnijem trenutku. Reprezentacija Švajcarske je kasnila bar za korak protiv Portugala. Gubila je duele na sredini terena i teško postizala bilo šta konstruktivno kada je kretala unapred - započeo je Blater.

Foto: Tanjug/AP

Sep Blater (levo) je nekadašnji prvi čovek FIFE

On je bio kritičan i prema Muratu Jakinu, selektoru ove ekipe.

- Pre svega, u defanzivi smo se (neuspešno) borili za ravnotežu. Zašto trener Murat Jakin igra bez Nika Elvedija u centralnoj odbrani - a umesto toga se oslanja na Fabijana Šera, ostaje njegova tajna.

Za kraj, poručio je da Švajcarci, a pre svega Granit Džaka, nisu ispunili zadati cilj i vraćaju se kući brže nego što su očekivali.

- Moj kratak zaključak: Švajcarska je ispunila cilj na Svetskom prvenstvu. Ne manje, ali definitivno ni više. A najava Granita Džake "Želimo da budemo prvaci sveta” posle dve i po nedelje na Mundijalu zvuči kao pomalo neispunjena božićna želja. I moram da izmirim svoje kockarske dugove - i da pošaljem bocu vina časnom uredniku Tagesancajgera. Za dobrobit i zdravlje! - napisao je Blater.

Selekcija Švajcarske je drugi Mundijal završila takmičenje u osmini finala, pošto su i 2018. godine poraženi u toj fazi, ali od reprezentacije Švedske.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading