Portugal NEĆE osvojiti Mundijal? Jedan podatak SVE GOVORI - ponizio je Švajcarce, ali ga prati MALER u mečevima za trofej!

Autor:

Sport

07.12.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada se nije proslavio.

Portugal NEĆE osvojiti Mundijal? Jedan podatak SVE GOVORI - ponizio je Švajcarce, ali ga prati MALER u mečevima za trofej!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Portugala

Fudbalska reprezentacija Portugala odigrala je jednu od najboljih utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru i sa 6:1 savladala je Švajcarsku i plasirala se u četvrtfinale.

Heroj ove pobede bio je 21-godišnji Gonzalo Ramos.

Niko ga nije očekivao u startnoj postavi, selektor Fernando Santos rešio je da rizikuje i "gurne ga u vatru" umesto prve zvezde tima Kristijana Ronalda. Kao nagradu dobio je tri gola i pravi šou na terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gonzalo Ramos

 

Ko je Gonzalo Ramos?

Reč je o fudbaleru koji je karijeru počeo u Olhanenseu, da bi preko Loule stigao u Benfiku sa 12 godina. Za prvi tim je debitovao sa 19 godina i odigrao je 45 mečeva uz 20 postignutih golova. Posebno ga je preporučila sezona 2020/2021 koju je odigrao za B tim kada je na 12 utakmica postigao 11 golova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gonzalo Ramos

 

Sada deluje da će Benfika dobro zaraditi na njemu, čak više nego na prošlom superstaru, Darvinu Njunjezu. Otkupna klauzula u ugovoru Ramosa trenutno iznosi 120 miliona evra, a na vernost lisabonskom velikanu obavezao se do kraja juna 2026. godine, zato je izvesno da će u bliskoj budućnosti biti jedan od najplaćenijih fudbalera planete.

NEMA SREĆE U FINALIMA

Gonzalo Ramos prošao je sve mlađe kategorije Portugala za koje je igrao ukupno 46 puta i postigao 24 gola. 

Igrao je za U19 selekciju kada je Portugal poražen u finalu Evropskog prvenstva od Španije, a on je bio najbolji strelac turnira. Kasnije je igrao i za U21 selekciju koja je u finalnom meču najboljih reprezentacija Starog kontinenta izgubila od Nemačke.

Dakle, ako gledamo njegov učinak u mlađim kategorijama, Portugalci neće osvojiti ni ovo Svetsko prvenstvo. Ipak, možda je vreme da baš u seniorskoj konkureciji Ramos "razbije" maler.

BOLJI OD RONALDA

Za seniorsku reprezentaciju Portugala ovaj 21-godišnjak odigrao je svega 107 minuta na ukupno četiri utakmice. Nestvaran podatak je da je već uspeo da postigne i četiri gola, a uz to ih je namestio još dva. 

Kada se sve sabere i oduzme, Ramos u dresu Portugala učestvuje u golu reprezentacije na svakih 18 minuta! Neverovatno! 

Takođe, već je dao više golova od Kristijana Ronalda u nokaut fazi Svetskog prvenstva. Verovali ili ne, Kristijano još nikada nije dao gol u eliminacijama na Mundijalu, a Gonzalo Ramos je postigao het-trik protiv Švajcarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading