KARDINALNA GREŠKA ŠVAJCARSKE: Ostaju bez ZAVRŠNICE Mundijala u Kataru?

Autor:

Sport

04.12.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarci su napravili veliki kiks koji može da ih košta prolaska dalje.

KARDINALNA GREŠKA ŠVAJCARSKE: Ostaju bez ZAVRŠNICE Mundijala u Kataru?

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Švajcarske savladala je Srbiju sa 3:2 u meču trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa je na taj način izborila mesto u osmini finala kao drugoplasirana ekipa u našoj grupi.

Imala je Srbija prednost, vodila je sa 2:1 u prvom delu igre, ali su "sajdžije" uspele da preokrenu rezultat i da golovima Embola i Frojlera stignu do velike pobede koja ih je odvela dalje. Ipak, u završnici meča, Švajcarci su napravili veliku grešku koja ih može koštati boljeg plasmana na Mundijalu.

Naime, u završnici meča, Kamerun je stigao do prednosti nad Brazilom, čime se otvorila šansa izabranicima Murata Jakina i da osvoje prvo mesto u rupi, a za to im je trebao još samo jedan poodak u mreži Srbije.

Foto: Starsport

Švajcarskoj su draže bile provokacije

Naša selekcija se u finišu otvorila, pa je bilo mesto za kontre Švajcaraca, ali je njima više bilo do provokacija, svađa i čuvanja vremena, nego do igre, pa su propustili da golom zasednu na čelo grupe G, zbog većeg broja datih golova u odnosu na Brazil.

Sa prvog mesta u grupi, "sajdžije" su završile u delu žreba koji u osmini finala vodi na Portugal, a zatim u potencijalnom četvrtfinalu na Španiju, što je svakako mnogo teže nego da su završili prvi u grupi, pošto će Brazil igrati u osmini finala sa Južnom Korejom, dok ih u mogućem četvrtfinalu čekaju Hrvatska ili Japan.

Ipak, sa svojom greškom i lošom kalkulacijom, selekcija sa Alpa će morati da živi, pa ih već u utorak očekuje  prvi meč u nokaut fazi, kada će se od 20 časova sastati sa Portugalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Vatra

04.12.2022 08:23

Nevedi brige o sajđžijama gledaj svoj izbušeni tur ,Portugalcima se već pune gaće.

Gasa

04.12.2022 09:34

Sreća pa smo mi dali dovoljno golova i zaseli na zadnje mesto pa smo mogli rezervisti karte za kući pre gužve koja će se stvoriti kada se prvenstvo završi.

Hercegov grad

04.12.2022 12:41

Ekipa Srbije nije vredela pisljivog boba,a trener nije sposoban da cuva dve ovcea ne da vodi reprezentaciju!

Termix

05.12.2022 18:13

Debilski naslov, tekst još više...