ŠOK ZA ŠVAJCARSKU: FIFA pokreće istragu!

Autor:

Sport

03.12.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za sve navijače "sajdžija".

ŠOK ZA ŠVAJCARSKU: FIFA pokreće istragu!

Foto: Starsport

Frka na meču Srbija - Švajcarska, koju je izazvao Granit Džaka

Fudbaleri Švajcarske obezbedili su plasma u osminu finala Mundijala, pošto su u trećem kolu grupe G savladali Srbiju sa 3:2 (2:2) i na taj način uspeli da obezbede sebi mesto među 16 najboljih selekcija na Mundijalu.

Četrnaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Utakmicu su, kao što je bilo i očekivano, obeležile brojne stvari koje nisu povezane sa fudbalom, a u centru pažnje je bio Granit Džaka, kapiten Švajcarske i fudbaler Arsenala.

Foto: Tanjug/AP

Granit Džaka je provocirao Srbiju čitav meč

Naime, Džaka je provocirao srpsku klupu tokom utakmice, držeći se za međunožje, a zatim je i pozirao u majici na kojoj je pisalo "Jashari".

 - Ne, ovo nije imalo političku konotaciju. Ardon Jašari je došao u tim kao najmlađi igrač, bio sam u istoj situaciji kao on, on zaslužuje poštovanje. Viđamo se svakog dana, provodimo mnogo vremena zajedno. Uvek nosim majicu sa njegovim prezimenom posle utakmice - rekao je Džaka i tako pokušao da se "opere"!

Foto: Tanjug/AP

Šaćiri je takođe provocirao čitav susret

Ipak, ovo nije promaklo FIFI, koja će pokrenuti istragu protiv švajcarskog fudbalera, prenosi "Ekspres" iz Velike Britanije. Ukoliko FIFA odluči da je Granit Džaka kriv i da je majica sadržala političku konotaciju, vrlo je moguće da bi ga kaznila sa jednom utakmicom neigranja.

Ipak, malo je verovatno da će krovna organizacija doneti takvu odluku, pa bi bio pravi šok da Džaka ne dobije priliku da nastupi u meču osmine finala.

Švajcarska će se u osmini finala sastati sa Portugalom, a taj meč je na programu u utorak, šestog decembra, sa početkom u 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
Vuk07

03.12.2022 13:25

Alo bre Republika. Strasnu ves ste objavili da ce satdjije biti elemenisani sa svetskog prvenstva. Zbog bezbroj ispada na utakmici sa Srbijom. Ali to ne umanjuje da su Svajcarci bili za klasu bolju od reprezentacije Srbije

Pravda

03.12.2022 21:50

@Vuk07 - Ne za klasu, nego za pet

Milos

03.12.2022 15:24

Sta pokazivao nasoj klupi i sta je dobacivao ? Var to nije snimio ? Ko od nasih da se zali za to, kad sve mlakonje, a coveka na funkciji nemamo! I opet ce provokator provocirati, a mi mu dati drugi obraz da nas samara i cesati se gde nas svrbi!

Beli

03.12.2022 18:10

Što bre lažete? nema šansi da budu izbačeni ni 0,1%, možda Čaka i Piksi budu sankcionisani reda radi Ostaje istina da smo u 3 meča primili 8 golova, uzeli 1 bod, od 32 ekipe poblji smo od Katara, Kanade i Velsa. Sramotan rezultat.