IMA LI NEKI ŠVAJCARAC? Nisu samo Džaka i Šaćiri - "Orlovi" protiv LEGIJE STRANACA! Napadač TETOVIRAO Bosnu i Hercegovinu! (FOTO)

Autor:

Sport

02.12.2022

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao da su klub, a ne reprezentacija.

IMA LI NEKI ŠVAJCARAC? Nisu samo Džaka i Šaćiri - "Orlovi" protiv LEGIJE STRANACA! Napadač TETOVIRAO Bosnu i Hercegovinu! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Haris Seferović

Srbija i Švajcarska u petak od 20 časova igraju odlučujući meč grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

"Orlovi" su pod imperativom pobede i jedino ih trijumf ostavlja u trci za osminu finala. Ako četa Dragana Stojkovića Piksija trijumfuje, a Kamerun ne savlada Brazil, Srbija će po prvi put kao samostalna država igrati nokaut fazu Svetskog prvenstva.

Protiv koga to igra naš nacionalni tim? Može se reći - legije stranaca!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Haris Seferović

Da na stranu ostavimo Granita Džaku i Đerdana Šaćirija, albanske provokatore koji godinama igraju za Švajcarsku, u ovoj selekciji postoji još niz fudbalera koji su poreklom iz neke druge zemlje. Imena poput Manuela Akanđija, Rikarda Rodrigeza, Ardona Jašarija, Edmilsona Fernandeša, Brisa Embola ili Noa Okafora ne odaju švajcarski utisak, a posebnu pažnju izaziva napadač Haris Seferović.

Igrač Galatasaraja čak 91 put je igrao za nacionalni tim, a postigao je 25 golova. Sada je drugi izbor u selekciji, iza Brisa Embola, ali kao džoker je u igru ušao i protiv Kameruna i protiv Brazila. Posebno zanimljivo je to što Seferović ne beži od svog porekla, već sa zadovoljstvom ističe da je Bosanac, i pored toga što ne igra za tu državu.

Naime, on je na laktu istetovirao kompletnu mapu Bosne i Hercegovine, a kasnije se svojom tetovažom pohvalio na Instagramu.

 

 

Njegovi roditelji su još osamdesetih godina iz Sanskog Mosta otišli u nemački deo Švajcarske, pa je i bilo logično da Seferović igra za tu državu, ali je više nego očigledno da mu je i Bosna i Hercegovina u srcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading