SAMO DA NE BUDE KAO BRIH: Evo ko je Fernando Rapaljini - glavni arbitar ključnog meča Srbije i Švajcarske!

Autor:

Sport

01.12.2022

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve oči fudbalske javnosti u Srbiji bile su uprte u FIFU i odluku sudije za meč u petak.

SAMO DA NE BUDE KAO BRIH: Evo ko je Fernando Rapaljini - glavni arbitar ključnog meča Srbije i Švajcarske!

Foto: Tanjug/AP

Fernando Rapalini

Fernando Rapaljini, argentinski sudija, biće glavni arbitar najbitnije utakmice za "Orlove" na ovom Mundijalu, pošto u petak od 20 časova igraju meč sa Švajcarskom za prolaz dalje.

Dvanaesti dan Mundijala možete pratiti na live blogu.

Naravno, izbor sudije za ovaj meč je bio vrlo propraćen u Srbiji, pošto ovdašnja javnost i dalje ima traume od Feliksa Briha, koji je "pokrao" našu selekciju na Mundijalu u Rusiji i na taj način direktno pogurao Švajcarce u drugu fazu.

Na kraju, izbor FIFE je spao na Fernanda Rapaljinija, argentinskog sudiju, koji ima 44 godine, a na ovom prvenstvu je do sada sudio na samo jednoj utakmici, meču prvog kola grupe F, u kojoj su Hrvatska i Maroko odigrali bez golova.

Foto: Tanjug/AP

Rapaljini sa fudbalerima Maroka

Na tom duelu, Argentinac je podelio samo jedan žuti karton, a dobio ga je Amrabat u samoj završnici susreta. Utisak je da je Rapaljini držao stvari pod kontrolom, a očigledno je da je ostavio dobar utisak na krovnu organizaciju, koja je odlučila da baš njemu poveri jedan od najbitnijih mečeva na Mundijalu, makar do sada.

Rapaljini je inače sudio i na Evropskom prvenstvu prošle godine, a bio je glavni arbitar na mečevima Ukrajina - Severne Makedonija, Hrvatska - Škotska, kao i  Francuska - Švajcarska, kada je Švajcarcima doneo sreću, pošto su "sajdžije" prošle dalje posle boljeg izvođenja penala.

Na Evropskom prvenstvu je podelio 12 žutih kartona na tri susreta, a nijednom nije pokazao crveni. Ipak, situacija je drugačija u Argentini, gde je ove sezone na 16 mečeva pokazao već 91 žuti karton, više od pet i po u proseku, a tri puta je vadio i crveni karton. Ipak, poznato je kakav se fudbal igra u Argentini, pa ovaj podatak i ne mora da čudi.

Ako se po jutru dan poznaje, suđenjem na meču Hrvatska - Maroko je zadobio poverenje FIFE, a u Srbiji ostaje nada da će suditi pošteno i da će fudbal, makar ove godine, biti u prvom planu susreta sa Švajcarskom.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading