OPŠTA LUDNICA: FIFA uvodi RADIKALNU PROMENU za naredni Mundijal - neće se znati ko pije, a ko plaća!

Autor:

Sport

30.11.2022

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta će reći navijači širom sveta?

OPŠTA LUDNICA: FIFA uvodi RADIKALNU PROMENU za naredni Mundijal - neće se znati ko pije, a ko plaća!

Foto: Tanjug/AP

FIFA namerava da uvede radikalnu promenu pravila za Mundijal 2026. godine, koja se tiče izvođenje penala u grupnoj fazi!

DEŠAVANJA IZ KATARA MOŽETE PRATITI UŽIVO

Naime, na narednom Svetskom prvenstvu učestvovaće 48 reprezentacija koje će biti podeljene u 16 grupa.

Pobednik penal serije dobio bi bonus bod. Postoji i varijanta čak i da se penali izvode pre početka svakog meča u grupi, kako ne bi došlo do potencijalnog dogovora između selekcija, jer bi moglo da se dođe u situaciju da određeni rezultat ide u korist oba tima, a da se na taj način eliminiše treća ekipa u grupi - otkriva "Atletik", a potom navodi reči legende holandskog fudbala Marka van Bastena:

Penali bi zaista mogli da budu opcija za turnire sa grupama od tri ekipe u kojima igrate protiv dva protivnika. Postoji veliki rizik da sva tri tima na kraju budu izjednačena po bodovima i golovima.

 

 

Takođe, "Svetska kuća fudbala" razmatra opciju da 48 selekcija podeli u 12 grupa, s tim što bi trećeplasirane ekipe igrale 1/16 finala SP, ali bi i u tom slučaju bilo uvedeno izvođenje jedanaesteraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading