ŽESTOK SUKOB O KOM BRUJI PLANETA: Amerikanac opako uvredio Iranca, a ovaj ga udario najniže moguće (VIDEO)

Autor:

Sport

29.11.2022

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provokacije su se ređale jedna za drugom.

ŽESTOK SUKOB O KOM BRUJI PLANETA: Amerikanac opako uvredio Iranca, a ovaj ga udario najniže moguće (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sardar Azmun i Tajler Adams

Fudbalska reprezentacija SAD je uspela da se plasira u osminu finala Mundijala u Kataru, tako što je posle dva remija na startu takmičenja u trećem kolu grupne faze pobedila Iran minimalnim rezultatom.

Gol vredan plasmana u nokaut fazu je postigao Kristijan Pulišić, a Ameri su možda dodatni motiv imali i zbog provokacija iranskog novinara na konferenciji za medije uoči utakmice.

@talkinsoccer Tyler Adams handled this as well as you could've expected from the Captain #usmnt #qatar2022 #worldcup #worldcup2022 #Iran ♬ original sound - Talkin Soccer

Naime, Iranac je kapitena selekcije SAD Tajlera Adamsa prvo ukorio što je umesto "Iran" rekao "Ajren", što ga je uvredilo. Potom ga upitao i da li mu je u redu što prezentuje državu u kojoj se toliko diskriminišu tamnoputi ljudi.

- Prvo, izvinjavam se zbog lošeg izgovora imena vaše zemlje - odgovorio je vezista Lidsa, pa nastavio:

- Diskriminacija postoji svuda. Jednu stvar sam naučio živeći u inostranstvu proteklih godina, a to je da morate da se uklopite u različite kulture, dok u SAD nastavljamo da napredujemo iz dana u dan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tajler Adams na konferenciji za medije

- Odrastao sam u beloj porodici, sa afričko-američkim korenima, pa sam lako mogao da se uklopim u druge kulture.

Kapiten Amerikanaca se nije zaustavljao.

Nemaju svi tu lakoću i sposobnost da to urade i očigledno je potrebno više vremena da se razume. Mislim da je veoma važno to uraditi kroz obrazovanje, kao što ste me Vi upravo sada naučili kako se izgovara vaše zemlje. To je proces, sve dok vidite napredak, to je najvažnije - poručio je Adams.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading