ZASENIO PLANETU: Ko je Ganim Al Muftah, dečak sa otvaranja Mundijala? Nema DONJI DEO TELA, inspiracija je mnogima i želi da POSTANE PREMIJER!

Autor:

Sport

21.11.2022

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je centralna figura ceremonije.

ZASENIO PLANETU: Ko je Ganim Al Muftah, dečak sa otvaranja Mundijala? Nema DONJI DEO TELA, inspiracija je mnogima i želi da POSTANE PREMIJER!

Foto: Tanjug/AP

Morgan Friman i Ganim Al Muftah

Dečak bez donjeg dela tela, koji se pojavio na otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, nikog nije ostavio ravnodušnim.

Ganim Al Muftah je rođen sa sindromom kaudalne regresije, retkim poremećajem koji ometa razvoj donjeg dela kičme. S obzirom na vrlo male šanse da preživi koliko su mu davali lekari, pravo je čudo što je Ganim je uspeo da dočeka 15. godinu.

Njegova priča je prava inspiracija i motivacija za ljude osobe sa invaliditetom širom sveta, ali i one koji nemaju fizičkih nedostataka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Morgan Friman i Ganim Al Muftah

 

Dečak iz Katara duguje veliki deo uspeha roditeljima koji su insistirali da vodi normalan život, izvan granica njegovih telesnih ograničenja pa je on uspeo da napravi čudo.

On godišnje dobija stručnu hiruršku negu u Evropi, a najmlađi je katarski preduzetnik. Osnovao je "Gharissa Ice Cream" kompaniju koja ima šest filijala i zapošljava 60 zaposlenih.

Takođe, od ranog detinjstva bavio se sportom tačnije plivanjem, ronjenjem, fudbalom, planinarenjem i skejtbordingom. Ima san da postane paraolimpijac, a u školi je čak igrao fudbal u patikama na rukama!

Ima još jednu veliku želju - da se popne na vrh Mont Everesta, a pored te želje ima i velike životne ambicije, da studira političke nauke, sa ciljem da postane budući premijer Katara.

Zaista, nestvarna priča koja je motiv više svima na ovoj planeti. Jer za Ganima Al Muftaha ne postoje granice!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Branko

21.11.2022 18:04

A šta je sa 10000 poginulih radnika -robova?Za koje pare je Morgan Friman taj problemčić preskočio?Ili će da snimi nastavak dokumentarca koji je snimao u Srebrenici.