Kolina ima reč uoči Mundijala u Kataru!

Autor:

Sport

19.11.2022

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva misija sudija na Svetskom prvenstvu u Kataru biće "zaštita igrača", rekao je predsednik sudijske komisije FIFA Pjerluiđi Kolina.

Kolina ima reč uoči Mundijala u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Kolina je, takođe, upozorio i da oni koji prave grube prekršaje rizikuju "veoma ozbiljne disciplinske sankcije".

- Svetsko prvenstvo je najvažniji turnir na svetu. Tu su najbolji igrači i bilo bi strašno da jedan od njih ne može da igra zbog povrede koju je naneo protivnik - objasnio je Kolina na konferenciji za novinare u Dohi.


- Najvažnije je da zaštitimo igrače. Ne želimo da vidimo bilo kakvu intervenciju koja ugrožava bezbednost igrača. U suprotnom, možemo da očekujemo ozbiljne disciplinske sankcije, odnosno crvene kartone - dodao je bivši italijanski sudija.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine dodeljena su samo četiri crvena kartona tokom celog turnira. Kolina je zatim prokomentarisao tri video snimka kako bi ilustrovao svoju tvrdnju, sa primerima zakasnelih faulova, udaraca laktovima i udaraca u glavu.


- Nije važno što nema namere da se povredi igrač. Sama činjinica da se ovako nešto radi je neprihvatljivo.

Kolina je takođe istakao i da simulacije i preterane reakcije prema sudijama neće biti "prihvaćene" i obećao da će sudije biti "veoma pažljive" u pogledu stvarnog vremena igre.

- Želimo da izbegnemo utakmice sa 42, 43, 44 minuta efektivnog vremena igre. Vreme za izmene, penale, proslave gola, lekarsku pomoć ili VAR moraće da se nadoknadi - naveo je Kolina.

Mundijal startuje u nedelju od 17 časova utakmicom između Katara i Ekvadora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading