Bajern Minhen oborio SVETSKI REKORD pred Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

15.11.2022

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nikada kao Bavarci.

Bajern Minhen oborio SVETSKI REKORD pred Svetsko prvenstvo!

Foto: Tanjug/AP

Tomas Miler, fudbaler Bajerna

Fudbalski klub Bajern Minhen postaće prvi klub u istoriji koji će na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru imati čak 17 svojih igrača u nacionalnim selekcijama, prenose nemački mediji.

Bajern je oborio rekord Mančester sitija, koji je pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji imao u nacionalnim reprezentacijama 16 fudbalera. Ipak, na ovom prvenstvu je trenerima dozovljeno da u timu imaju po tri igrača više, pa je zato Bavarcima i bilo lakše da stignu do ovog uspeha.

Foto: Tanjug/AP

Gnabri će igrati za Nemačku, a Sadio Mane za Senegal

Najviše reprezentativaca će Bajern, prema očekivanjima, dati Nemačkoj, koja će imati čak sedam Bajernovih igrača. Francuzi imaju četiri, dok će Hrvatska, Kamerun, Maroko, Senegal, Holandija i Kanada imati po jednog predstavnika,

Za reprezentaciju Nemačke igraće sedmorica fudbalera Bajerna i to: Manuel Nojer, Džošua Kimić, Leon Gorecka, Serž Gnabri,Tomas Miler, Džamal Musijala i Leroj Sane.

U francuskoj reprezentaciji biće četiri fudbalera šampiona Nemačke - Dajo Upamekano, Benjamin Pavar, Kingsli Koman i Lukas Ernandez.

Bajern će na Mundijalu predstavljati Josip Stanišić (Hrvatska), Erik Maksim Čupo-Moting (Kamerun), Nusar Mazraui (Maroko), Sadio Mane (Senegal), Matijs de Liht (Holandija) i Alfonso Dejvis (Kanada).

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, utakmicom između domaće selekcije i reprezentacije Ekvadora. Prvenstvo traje sve do 18. decembra, kada ćemo u Dohi dobiti novog šampiona sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading