ORLOVI, SREĆNO! Reprezentativci Srbije krenuli na Mundijal u Kataru (VIDEO, FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

15.11.2022

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije kreću put dalekog Katara, gde će učestvovati na Svetskom prvenstvu.

 

Kucnuo je čas. Fudbalska reprezentacija Srbije kreće danas za Katar, gde će učestvovati na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje počinje 20. novembra.

Naši reprezentativci su se juče okupili u Staroj Pazovi, gde su odradili trening, a pre toga je održana i konferencija za štampu, gde je Dragan Stojković Piksi pričao o predstojećim iskušenjima "Orlova".

Nakon prospavane noći, reprezentativci naše selekcije su se spremili, odradili završne pripreme, a zatim se autobusom uputili na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", gde će čarter letom, koji je zakazan za 10 časova, poleteti za Manamu, gde će odigrati prijateljsku utakmicu sa Bahreinom

 

Na spisku selektora Piksija nalazi se 26 fudbalera, koji će probati da naprave istorijski rezultat Srbije i probaju da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja. U pitanju su sledeći igrači:

Golmani: Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Majorka), Vanja Milinković Savić (Torino)


Odbrana: Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (Salcburg), Miloš Veljković (Verder), Filip Mladenović (Legija), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Srđan Babić (Almerija)


Vezni red: Nemanja Gudelj (Sevilja), Sergej Milinković Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Kostić (Juventus), Uroš Račić (Braga), Nemanja Maksimović, Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona)


Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Juventus), Filip Đuričić (Sampdorija), Luka Jović (Fiorentina) i Nemanja Radonjić (Torino)

Foto: Starsport

Piksi je u Katar poveo najboljih 26 fudbalera

Svetsko prvenstvo u azijskoj državi počinje za pet dana, a turnir će otvoriti selekcija domaćina, koja će se sastati sa reprezentacijom Ekvadora. Četiri dana kasnije će i Srbija odigrati svoj prvi susret, a rival će biti moćna ekipa Brazila.

Osim Srbije i Brazila, u grupi G se nalaze i Švajcarska i Kamerun, a dve najbolje selekcije će obezbediti plasman u osminu finala, gde će se ukrstiti sa dve najbolje ekipe iz susedne grupe H.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading