ŽELEZNIČARI SKRENULI SA PUTA: Prestonica kneza Lazara ostala je neosvojiva tvrđava! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.11.2022

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali su Pančevci sve u svojim rukama, ali im gostovanje u Kruševcu nije prijalo.

ŽELEZNIČARI SKRENULI SA PUTA: Prestonica kneza Lazara ostala je neosvojiva tvrđava! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Trayal

Poslednji susret 18. kola Prve lige Srbije odigran je na kruševačkoj "Mladosti", a snage su odmerile ekipe domaćeg Trayala i pančevačkog Železničara.

 

Zahvaljujući ranije postignutim rezultatima u okviru 18. runde prvoligaškog karavana, fudbaleri iz grada na ušću reke Tamiš u Dunav imali su priliku da se trijumfom u srednjovekovnoj prestonici kneza Lazara probiju i do samog vrha drugog stepena fudbalskog takmičenja u Srbiji, ali su i "Gumari" imali svoje planove koje su ovoga puta ostvarili.

Bio je ovog drugi susret dve ekipe u aktuelnoj sezoni. Polovinom avgusta meseca, u okviru 3. kola šampionata, Železničar je u Pančevu slavio minimalnim rezultatom 1:0, a ovoga puta se kruševačka ekipa revanširala istom merom.

Od početka meča bilo je jasno da su ekipe u susret ušle sa namerom da upišu tri važna boda, ali su tokom prvih 45 minuta golovi izostali. I Kruševljanima i Pančevcima je nedostajalo malo više koncentracije i sportske sreće kako bi se lopta našla u mreži protivnika.

U 54. minutu susreta fudbaleri Trayala su presekli jedno dodavanje gostiju na sredini terena. Usledila je polukontra koju je povukao Igor Savić. Pretrčao je sa loptom u nogama tridesetak metara, ušao u šesnaesterac gostiju i pored činjenice da je "na leđima" imao protivničkog igrača uspeo je da uputi precizan udarac u donji desni ugao golmana Mladena Živkovića i mreža Pančevaca se zatresla - 1:0.

Foto: Youtube.com/printscreen

Pogled na semafor

 

Očekivano, nakon rezultatskog deficita gosti su preuzeli inicijativu i pokušavali su da stignu barem do izjednačenja. Najbolje prilike imali su Milan Mirosavljev i Marko Baćanin, ali je gostima nedostajalo i malo sportske sreće da stignu do poravnanja rezultata.

Domaćin je znalački čuvao prednost i na kraju stigao do zaslužene pobede.

 

 

Trayal (Kruševac) - Železničar (Pančevo) 1:0 (0:0)

Strelac: I. Savić 54`

Stadion: "Mladost" u Kruševcu

Sudija: Danilo Jerinić

Žuti kartoni: I. Stojanović, A. Fratrović (Trayaj); A. Simčević, N. Lainović (Železničar)

Trayal: Jordanov, Aleksić, Golubović, Krstić, Mijailović, Milošević (Fratrović), Pavlović, Punoševac, Radivojević (Stojanović), Savić (Matejević), Sredojević. Trener: Miljojko Gošić

Železničar: Živković, Grgić (Brkić), Konatar, Kovačević (Kordić), Milikić, Mirosavljev (Baćanin), Obrenović (Dimitrić), Petrović, Simčević, Tomić (Lainović), Đorđević. Trener: Tomislav Sivić

U poslednjoj jesenjoj rundi Prve lige Srbije fudbaleri Železničara dočekuju u Pančevu ekipu Jedinstva sa Uba, dok će Trayal u Čajetini odmeriti snage sa ekipom Zlatibora.

 

- Prva liga Srbije, 18. kolo:

OFK Vršac (Vršac) - Metalac (Gornji Milanovac) 1:0

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Radnički (Sremska Mitrovica) 0:1

Radnički (Novi Beograd) - Mačva (Šabac) 0:2

GFK Sloboda (Užice) - Loznica (Loznica) 2:2

RFK Grafičar (Beograd) - Rad (Beograd) 6:1

Jedinstvo (Ub) - IMT (Novi Beograd) 0:1

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Zlatibor (Čajetina) 4:1

Trayal (Kruševac) - Železničar (Pančevo) 1:0

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading