BEZ SUMNJE - VERUJTE U SRBIJU: Piksijeva MOĆNA poruka naciji pred Mundijal - i u Kataru ćemo igrati našu igru! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.11.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor izneo završne impresije uoći Mundijala.

BEZ SUMNJE - VERUJTE U SRBIJU: Piksijeva MOĆNA poruka naciji pred Mundijal - i u Kataru ćemo igrati našu igru! (VIDEO)

Foto: Starsport

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi povodom predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu.

Republika

Foto: Republika

Piksijevo obraćanje medijima

Selektorovo obraćanje javnosti mogli ste da pratite uživo na našem portalu, a Piksi je govorio u svom stilu, pun samopouzdanja pred "izazov karijere", kako za njega, tako i za reprezentativce naše zemlje.

Ujedno, Stojkoviću su pitanja postavljena i od predstavnika naše redakcije, a šta je odgovorio o izvođačima penala i "satu koji otkucava još od 1998. godine" možete pročitati OVDE.

Očigledno da je nešto mnogo važno čim vas je tako puno. Danas je godinu dana od utakmice sa Portugalom, utakmica koja nam je donela sve ovo zbog čega moramo biti ponosni. Postigli smo veliki uspeh, a to je da se nađemo među 32 ekipe na Svetskom prvenstvu. Ne samo u Evropi, nego svetu što dodaje na značaju. Što se tiče spiska, na širem je bilo 35 igrača. Da li je ovo nagrada za njih 26 koji će leteti za Katar? Mislim da to nije nagrada, već zasluga za sve što su uradili tokom kvalifikacija iz utakmice u utakmicu, ponašanja koje su pokazali, stvaranje atmosfere i naposletku kvaliteta koji imaju. Ovo su igrači koji apsolutno zaslužuju da nose dres Srbije. Oni koji nisu na spisku, daleko od toga da su im vrata zatvorena. Na njih se računa u budućnosti. Zbog toga što smo limitirani, neko je morao da otpadne. Siguran sam da je spisak logičan splet okolnosti jer je donet hladne glave, čistih misli, bez ikakvih pritisaka i u dogovoru sa sportskim sektorom. Smatarm da ovih 26 imena koji su na spiksu zaslužuju da se nađu na spisku. Ima i objektivnih razloga zašto neki igrači nisu na spisku. To su potpuno logične stvari, ne želim da gledam u pasulj da li neko može da igra ili ne može. To je turnir, nema prostora za improvizacije. Ni u javnosti ne vidim negativni komentar u vezi sa tim zašto je neko tu, a neko nije. To dovoljno govori. Da li mi je žao ili mi nije žao? Nema mesta za sentiment. Kada bih mogao, sve bih ih vodio. Da li mi je žao, to je potpuno nebitno. Video sam neke selektore kako kažu da im je žao. To je obična proza, nit im je žao, niti... Oni koji nisu na spisku, znaju zašto je to tako. Nema nikakve sujete. Bio sam malo opširniji, mogao sam i kraće - rekao je Stojković komentarišući spisak od 26 igrača koji putuju na SP.

Selektor je upitan kako na nacionalni tim mogu uticati nedavni događaji oko izbora u FSS.

Nisu lepe stvari, ali tako je kako je. Ne bih to previše komentarisao. Ne intersuju me izbori, interesuju me igrači, rezultat i predstavljanje naše reprezentacije na tako velikom takmičenju.

Republika

Foto: Starsport

Piksi puca od optimizma uoči SP

"Orlovi" su izgradili prepoznatljiv stil igre pod Stojkovićevom palicom.

Mi smo u proteklih godinu i po dana igrali na određeni način, ispostavilo se da smo bili u pravu. Pokazalo se da onaj stil fudbala koji smo gajili, da je donelo rezultate. Ne odričem se igrača da bih udovoljio nekome, mene to apsolutno ne interesuje. Ova grupa igrača zaslužuje da se nađe na Svetskom prvenstvu, da se ne ponavljam, po svemu što su pokazali. U kom sistemu ćemo igrati, sada da vam kažem, bilo bi potpuno suludo. Moramo videti u kom su stanju igrači, da li ima ili nema problema. Po mom mišljenju nema razloga da se menja, a menjaće se u skladu sa situacijom na terenu. Ono u šta najviše verujem su moje oči, ono što vidim. U statistiku ne verujem previše. Ono što budem video, tako ću se i ponašati.

Selektor Srbije je podvukao da nema problema sa "pritiskom" i prevelikim očekivanjima javnosti.

- Ništa mi nismo drugo od drugih naroda, medija, fudbalskih saveza... Svi oni očekuju čuda da se dese, što bismo mi bili različiti. Ono što mi težimo jeste da damo sve od sebe. Ako neko bude bolji, pružićemo ruku i tražićemo drugu, treću šansu. A da ćemo biti problem, da, svima ćemo napraviti problem. Mi imamo solidarnost na terenu i svoje neke ciljeve. Spremni smo da ih dostignemo. Moramo da gledamo šta je ispred nas. Ispred nas je Brazil, Kamerun i Švajcarska. Pokušaćemo da obezbedimo dovoljno bodova za prolazak dalje. Koliko je to bodova, ne znam." Igrači naši ne moraju ništa, a mogu mnogo. Pa probajte ovo drugo, jer to možete. Nikakav pritisak neće morati sa moje strane, mora samo da se umre. Ovo Svetsko prvenstvo nije pitanje života i smrti, to je nagrada za sve ono što si pokazao. Vera mora da postoji, morate da verujete. Jer čovek bez vere, ne znam šta je.

Stojković se dotakao i reprezentativaca koji se nisu našli na konaćnom spisku.

Mogu individualno da vam objasnim zašto je neko tu, a neko tu nije. Ali svi znate to, ne treba puno objašnjavati. Ne znam kako je ranije bilo, ali ja sam tek sada selektor. Nisam neko ko će da trpi pritiske, na zadovoljenje nečijih interesa. Neko je pitao zašto Matija Nastasić nije na spisku. Kada se broj smanjio na 26, normalno je da je neko morao da ispadne sa spiska. Kada je u pitanju Matija nema tu žao mi je ili nije. Njegovo nestabilno zdravstveno stanje je doprinelo tome da ne bude na spisku. Kada je reč o Ristiću on je za četiri meseca odigrao 122 minuta. Ovo je Svetsko prvenstvo, nisu kvalifikacije. Nemate luksuza da zovete, 28,29 igrača. Mali Terzić je isto bio sa timom, mogu isto minute da vam kažem. Mogu sve tako do Joveljića, Jovanovića... Odluka mora da se donese i odluka mora da bude vaša. Zato ja mirno spavam. Imam korektan odnos i odluke koje donosim nisu po volji svih.

Što se tiče rasporeda, Piksi nije želeo previše da troši reči.

Raspored je takav kakav je. Što se tiče Švajcarske, neće to biti ništa različito u odnosu na prve dve. Jedino što će biti poslednja, pa će dobiti na značaju. Nismo ni mi mutavi. Biće dana za megdana.

Srbija nema zamerke na termin Mundijala, niti "mi na to možemo uticati".

Meni ne smeta uopšte, ta odluka je doneta mnogo ranije. Svi su kritikovali zašto je Katar domaćin, mislim da su te otrovne strele išle iz tog razloga. Mislim da svi igraju u istim uslovima, danas će im igrači doći u bazu. Nastavlja se u istom ritmu i nastaviće ono što su do tada radili. Dobro je što imaš malo vremena, jer se dosta puta pokazalo da duge pripreme nakon napornih takmičenja umeju da budu eksplozivne i dovedu do konflikta. Normalno je kada ne vidiš mesec dana ni ženu ni decu. Ovoga puta toga neće biti. Po meni, to je sasvim okej. Biće samo jednom ovako i nikad više. Nema potrebe da se negoduje i daju negativni komentari. Biće dobro organizovano sa sjajnim stadionima. To je sada samo i nikad više. Makar sada dok smo mi živi, ne znam šta će biti za 200 godina.

Podsetimo, Mundijal počinje 20. novembra, a "Orlovi" će premijerni meč u grupnoj fazi odigrati četiri dana kasnije protiv Brazila. Osim petostrukog svetskog prvaka, Srbiji na putu stoje i Švajcarska i Kamerun, a naša selekcija će pokušati da se domogne prvog plasmana u nokaut fazu od osmostaljenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
DOKTOR ZA NAKAZE

14.11.2022 22:32

MIMI ORO I PIKSI ORO, KAKV BI TO PAR BIO!!!