PRESEDAN: Ukrajina blizu organizacije Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

10.11.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike su šanse da Mundijal 2030. godine gledamo na istoku Evrope.

PRESEDAN: Ukrajina blizu organizacije Svetskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savezi Španije i Portugala zvanično su pridodali Ukrajinu svojoj zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine.

Iako su prevashodno dve države sa Iberijskog poluostrva same planirale domaćinstvo, odlučili su se na neočekivan potez, pa su organizaciji pridodali i državu koja se nalazi hiljadama kilometara od njih.

Tvrdim vam da nije bilo takve kalkulacije kada smo doneli odluku. Želja nam je da integrišemo Ukrajinu u jednu široku evropsku kandidaturu - izjavio je Fernando Gomes, predsednik FS Portugala.

Foto: Tanjug/AP

Turnir u Kataru su pratile brojne kontroverze

Sa njim se složio i Luis Rubialjes, koji se nalazi na čelu Saveza u Španiji.

- Uveren sam da je sada naša kandidatura jača nego pre. Fudbal menja živote ljudi na bolje i tako treba da bude i u ovom slučaju - rekao je Rubialjes.

Naravno, ove tri države i dalje nisu dobile zvaničnu organizaciju, ali se čini da su jako blizu domaćinstvu Mundijala 2030. godine. Kandidati su još i Maroko, ali i jedna jako čudna zajednica država, koju čine Egipat, Saudijska Arabija i Grčka. Pošto će 2030. godine biti tačno 100 od održavanja prvog Mundijala. šuškalo se da bi organizacija mogla pripasti Urugvaju, ali za sada nema ništa od toga.

Videćemo u kom pravcu će se odvijati ovaj izbor i da li će ga pratiti kontroverze kao što je slučaj sa predstojećim prvenstvom, koje 20. novembra počinje u Kataru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Čedo

11.11.2022 20:21

Budale do te godine ukrajina neće postojati!!