BOJKOT: Danci ne žele Svetsko prvenstvo u Kataru!

Autor:

Sport

08.11.2022

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se Mundijal u Kataru, a bura oko predstojećeg Svetskog prvenstva se ne stišava.

BOJKOT: Danci ne žele Svetsko prvenstvo u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Danske

Oko predstojećeg Svetskog prvenstva kruže brojne glasine i skandali, a poslednja situacija stiže iz Danske, sa utakmice tamošnjeg prvenstva između Viborga i Arhusa.

Utakmica odigrana u nedelju, završena rezultatom 1:1, protekla je u znaku navijača obe ekipe, koji su gotovo ceo minut protestvovali protiv održavanja prvenstva u azijskoj zemlji.

Iako domaćini obećavaju da će ovo biti najbolji Mundijal ikada, sa najmodernijim stadionima, mnoge zemlje i navijači već protestuju zbog činjenice da je Katar dobio domaćinstvo.

Pre svega, nikome se ne sviđa što će zbog Katara morati da se prekinu brojni šampionati usred novembra, a isto tako ljudi su nezadovoljni zbog čitave situacije koja je od samog starta pratila Svetsko prvenstvo. Pritom, ovo će biti prvo prvenstvo koje će se održati u novembru i decembru.

Kada se na to dodaju glasine oko broja poginulih radnika prilikom izgradnji stadiona, moguće korupcije prilikom dobijanja prava na održavanje prvenstva, strogih zakona koji vladaju u Kataru, ali i mnogo drugih stvari, jasno je zašto navijači ne iščekuju ovo prvenstvo kao neka prethodna.

Ipak, kada sam Mundijal počne, sigurno je da će sve priče pasti u vodu. Početak najveće fudbalske smotre je zakazan za 20. novembar, a mesec dana kasnije, posle finalnog meča u Dohi, koji će biti odigran na stadionu "Lusail", dobićemo novog prvaka sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading