Šta spaja Ibrahimovića, Levandovskog, Figa, Nedveda, Savićevića i Serhija Ramosa?

Autor: Žarko Sokić

Sport

29.10.2022

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi oni nalaze se na listi kojom ne mogu da se ponose.

Šta spaja Ibrahimovića, Levandovskog, Figa, Nedveda, Savićevića i Serhija Ramosa?

Foto: Tanjug/AP

Robert Levandovski

Još malo je ostalo do početka Svetskog prvenstva u Kataru.

Mundijalska groznica trese planetu, a najbolje selekcije sveta za zlatnu boginju boriće se od 20. novembra od 18. decembra.

Pojedini fudbaleri postaće heroji, neki će biti tragičari, a jedno je sigurno - istorija će se pisati u Kataru. Upravo se ta istorija piše još od 1930. godine i Mundijala u Montevideu, a tokom svih ovih godina viđeno je puno golova. Ipak, neke svetske zvezde nisu uspele da se upišu u strelce i pored toga što su imale priliku da se nađu na Mundijalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zlatna boginja

 

Šta spaja Ibrahimovića, Levandovskog, Figa, Nedveda, Savićevića i Serhija Ramosa? Podatak da nikada nisu postigli pogodak na Svetskom prvenstvu! Na ovoj listi se nalazi još nekoliko zanimljivih imena, a mi ćemo vam izdvojiti najinteresantnije.

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, PET UTAKMICA, NULA GOLOVA

Pomalo neočekivano, na ovoj listi našao se Zlatan Ibrahimović. Jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala odigrao je pet utakmica na Mundijalima, ali se nije upisao u strelce.

Bio je deo tima 2002. i 2006. godine, u pet navrata je bio na terenu, ali nije zatresao mrežu. Pre 20 godina odigrao je tek dva minuta u remiju Švedske i Argentine (1:1) i 44 minuta u eliminaciji Šveđana od Senegala (1:2 posle produžetaka).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović

 

Četiri godine kasnije igrao je protiv Trinidada i Tobaga (0:0) i Paragvaja (1:0) u grupi, a zatim i u osmini finala protiv Nemačke (0:2), ali nije pogodio. U penziju će otići bez gola na Mundijalu.

ROBERT LEVANDOVSKI, TRI UTAKMICE, NULA GOLOVA

Još jedno neočekivano ime na ovoj listi je Robert Levandovski. Tek jedan Mundijal je iza njega, odigrao je tri meča po 90 minuta, ali gol nije dao.

Poljaci su 2018. godine poraženi od Senegala (1:2) i Kolumbije (0:3), savladali su Japan (1:0), ali napadač Barselone nije uspeo da se upiše u strelce. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Robert Levandovski

 

Sada će imati priliku za popravni i to na utakmicama protiv Argentine, Saudijske Arabije i Meksika.

LUIS FIGO, DESET UTAKMICA, NULA GOLOVA

Legendarni Portugalac imao je čak deset prilika da postigne pogodak, ali nije uspeo da se raduje niti jedan jedini put. 

Igrao je Figo na dva Svetska prvenstva, 2002. je ispao u grupi, četiri godine kasnije završio je na četvrtom mestu, zabeležio je pet asistencija, ali do gola nije mogao.

Ko god ga je gledao bar jednom zna da se radi o fenomenalnom fudbaleru, ali ostaće upisano da nikada nije postigao pogodak na Mundijalima.

PAVEL NEDVED, TRI UTAKMICE, NULA GOLOVA

Legendarni Čeh takođe se našao na ovoj listi. Na 91 utakmici za nacionalni tim postigao je 18 pogodaka, ali se na Mundijalu nije radovao. 

Igrao je samo 2006. godine, Češka je ispala u grupnoj fazi, a Nedved se takođe nije proslavio.

Upisao je asistenciju protiv Amerike u pobedi Češke od 3:0, ali se u porazima od Italije i Gane nije proslavio i pored toga što je čitav meč proveo na terenu.

DEJAN SAVIĆEVIĆ, PET UTAKMICA, NULA GOLOVA

Genije je učestvovao na dva Mundijala - 1990. i 1998. godine. Jugoslavija je pre 22 godine zaustavljena od Argentine predvođene Maradonom u četvrtfinalu i to posle penala, dok je 1998. godine poražena od Holandije golom Davidsa u nadoknadi (1:2).

Dejo Savićević odigrao je pet utakmica na Mundijalima, ali nije uspeo da postigne pogodak. Tačnije, dao je gol Argentincima u penal seriji, ali iz igre nije bio precizan, pa je našao mesto na ovoj listi.

SERHIO RAMOS, 17 UTAKMICA, NULA GOLOVA

Čak 17 mečeva odigrao je Serhio Ramos na Mundijalima, a i pored toga što se radi o defanzivcu koji zna da postigne gol, na Svetskim prvenstvima se nije radovao. 

I pored toga što se nije radovao golu, uspeo je da osvoji Mundijal 2010. godine, a postigao je pogodak iz penala u eliminaciji od Rusije na prošlom Svetskom prvenstvu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serhio Ramos

 

Verujem da mu to nije bila velika uteha...

LAMPARD, SEDORF, VIDAL, STERLING...

Golove na Mundijalima nisu postizali ni Frenk Lampard, Klarens Sedorf, Arturo Vidal i Rahim Sterling. Tačnije, Lampard je gol dao i to Nemačkoj 2010. godine, ali su taj pogodak videli svi osim glavnog sudije meča koji ga nije priznao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gol Lamparda koji nije priznat

 

Zbog toga je legendarni Englez ostao na skoru od deset utakmica bez pogotka, Sedorf je odigrao četiri meča a nije pogodio, Vidal ima sedam nastupa bez gola, a Sterling je zabeležio devet duela na kojima nije prevario protivničkog golmana.

Da li biste vi dodali neko ime ovoj listi? Pišite nam u komentarima...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading