Najbolja reklama na Mundijalima! Živi ZAKOPANI, ali pobedili smo - ovo ledi krv u žilama! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.10.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u Kataru se bliži i svi sa nestrpljenjem čekaju 20. novembar kada će zvanično startovati najveća svetska fudbalska smotra utakmicom između Katara i Ekvadora.

Najbolja reklama na Mundijalima! Živi ZAKOPANI, ali pobedili smo - ovo ledi krv u žilama! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Mundijalski pehar

Zanimljivih priča o Mundijalu nikada dosta, a mi će vam dočarati jednu, krajnje fantastičnu priču.

Reč je o najboljoj mundijalskoj reklami koja je ikada snimljena, a iza koje se krije istinita priča koja je pre više od jedne decenije šokirala čitav svet.

Naime, pred Mundijal 2014. godine čileanski rudari, koji su 2010. godine preživeli 69 dana zakopani u rudniku San Hos,e poslali su snažnu poruku svojoj reprezentaciji, koju su u grupi čekali velikani poput Španije i Brazila.

- Na ovom istom mestu bili smo zarobljeni 70 dana. Zemlja nas je progutala. Bio je to trenutak da dokažemo od čega smo satkani. Znali smo da tamo gore, napolju, milioni Čileanaca veruju u nas - a ova zemlja je bila svedok svega toga. E, zato ovu zemlju nosimo u Brazil! I to na teren za trening u kampu naše reprezentacije. Da ga napuni nadom i hrabrošću! I da pokaže svetu da ništa nije nemoguće za Čileanca!", izgovorio je "Super Mario" i, podigavši ton, nastavio:

"Španci su jaki?! Holanđani su jaki?! MA, NE PLAŠIMO SE MI 'GRUPE SMRTI'! MI NE MARIMO ZA SMRT... JER MI SMO SMRT - VEĆ POBEDILI! - rekao je Mario Sepulveda.

Da li je zemlja smrti koja je postala zemlja života inspirisala čileanske fudbalere, nije ni važno, ali je Čile četiri godine napravio pravo malo fudbalsko čudo, i poslao kući svetske šampione iz Španije, prošavši "grupu smrti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading