FRANCUZI POVUKLI ŠOKANTAN POTEZ: Odustali od Mundijala u poslednjem trenutku!

Autor:

Sport

26.10.2022

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja je zapanjila ceo svet.

FRANCUZI POVUKLI ŠOKANTAN POTEZ: Odustali od Mundijala u poslednjem trenutku!

Foto: Tanjug/AP

Boginja

Fudbalska reprezentacija Francuske nije se kvalifikovala za prvenstvo sveta, koje se 1950. godine održavalo u Brazilu.

Ipak, usled povlačenja Indije, evropska selekcija je dobila poziv da se pridruži učesnicima Mundijala i da ipak nastupi na Svetskom prvenstvu. To su Francuzi i prihvatili, pa su dodati na lisu učesnika, a nalazili su se u grupi 4, zajedno sa selekcijama Urugvaja i Bolivije.

Ipak, nekoliko dana pred početak prvenstva je usledio šok. "Galski petlovi" su ipak odlučili da ne učestvuju na prvenstvu sveta, a kao razlog su naveli veliku udaljenost između gradova u kojima trebaju da igraju utakmice.

Brazil, kao domaćin prvenstva, nije želeo da utakmice grupiše geografski, pa su određene selekcije morale jako dugo da putuju između gradova i igraju utakmice. To svakako nije bilo lako kada se uzme u obzir razvijenost trasporta tada, pa je Francuska odlučila da se povuče.

Povlačenje ove selekcije je uzrokovalo to da se u grupi 4 nađu samo dve reprezentacije, Urugvaja i Bolivije, a samo jednom pobedom su Urugvajci obezbedili plasman u finalnu rundu.

Tu su prošle i selekcije Brazila, Švedske i Španije, a meč poslednjeg kola finalne faze su igrali upravo Urugvajci i domaći Brazilci. Pred gotovo 200 hiljada ljudi na "Marakani", Urugvaj je napravio preokret u drugom poluvremenu i na taj način došao do druge titule prvaka sveta i rastužio brazilsku naciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading