PIKSI LUPA GLAVU! SPISAK i sastav Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru...

Autor: Žarko Sokić

Sport

22.10.2022

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektoru Orlova nije lako!

PIKSI LUPA GLAVU! SPISAK i sastav Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru...

Foto: Starsport

Euforija oko Mundijala drma planetu. Srbija će svoj prvi meč u Kataru odigrati protiv Brazila (24. novembar, 20.00), a javnost licitira ko bi sve mogao da napadne Nejmara i ekipu. Selektor Dragan Stojković je poslao preliminarni spisak u FIFA, ali ga nije podelio javno, pa dok se za pojedine putnike zna da je avionska karta već rezervisana, nekoliko igrača bori se da ostvari san i ode na Mundijal.

SVILAR KO ZAPETA PUŠKA

Upravo će tu Piksi biti na slatkim mukama, kada bude morao da skrati spisak na 23 fudbalera i tri golmana. Duduše, čuvari mreže su gotovo izvesni - Vanja Milinković-Savić, Marko Dmitrović i Predrag Rajković, a priliku vreba Mile Svilar.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Defanziva Srbije deluje veoma zrelo i pored toga što je najiskusniji u timu 32-godišnji Stefan Mitrović. U Katar će, uz Mitrovića, gotovo sigurno Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Nikola Milenković i Matija Nastasić, a potencijalna iznenađenja mogli bi da budu Strahinja Eraković, Slobodan Urošević, Erhan Mašović, ali i Svetozar Marković i Nemanja Milunović. Ko će u avion, za sada zna samo selektor, mada teško da je i on napravio konačan rez.

JASNA SLIKA VEZNOG REDA

Vezni red, kako u centrali tako i po bokovima, skoro je poznat. Mesto u avionu rezervisano je za Sergeja Milinković-Savića, Lukića, Gudelja, Maksimovića, Kostića, Živkovića, Mladenovića, Terzića, Radonjića, Tadića i Đuričića. Ivan Ilić i Darko Lazović trenutno su povređeni, ali ako se oporave, putovaće na Mundijal. Račić je bliži timu nego Grujić, dok bi potencijalna zamena mogla da se traži u Zvezdinom tandemu Stefan Mitrović - Aleksandar Katai.

Republika

Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović zacementirani su u napadu, a veliko je pitanje ko bi mogao da im bude podrška s klupe. Luka Jović je za sada prvi pik, ali ne blista iako je došao u Fjorentinu da bi oživeo karijeru. On je postigao samo tri gola na 15 utakmica, a uspeo je i da se posvađa s trenerom Vićencom Italijanom. S druge strane, preko bare dominira Dejan Joveljić. Đak Zvezdine škole odigrao je ove sezone 39 utakmica i postigao 16 golova, uglavnom kao džoker, jer je većinu mečeva počeo s klupe. LA Galaksi je završio je sezonu, a Joveljić će imati vremena da se odmori, pa ne bi čudilo da se nađe na spisku putnika za Katar.

Potencijalni spisak za Katar

GOLMANI: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Marko Dmitrović

ODBRANA: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Nikola Milenković, Stefan Mitrović, Matija Nastasić, Strahinja Eraković

VEZNI RED: Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić, Ivan Ilić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Filip Kostić, Andrija Živković, Filip Mladenović, Darko Lazović, Aleksa Terzić, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Filip Đuričić

NAPADAČI: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović

Republika

Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije

POTENCIJALNI PUTNICI

GOLMAN: Mile Svilar

ODBRANA: Erhan Mašović, Svetozar Marković, Nemanja Milunović

VEZNI RED: Marko Grujić, Slobodan Urošević, Stefan Mitrović, Aleksandar Katai

NAPADAČ: Dejan Joveljić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading