TREZNILIŠTE: Ko pije, u šatoru će da bdi

Autor:

Sport

15.10.2022

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katar planira posebne lokacije gde će biti navijači koji preteraju s alkoholom tokom Svetskog prvenstva u fudbalu.

TREZNILIŠTE: Ko pije, u šatoru će da bdi

Foto: Tanjug/AP

Žreb za Katar

Alkoholisanje, čak i u razumnim količinama, u Kataru je najstrože zabranjeno iz verskih razloga, ali je domaćin Mundijala morao da pronađe neko rešenje zbog očekivanih milion i po navijača iz celog sveta. Umesto u zatvoru, što je bila sudbina svih koji su se usuđivali da piju na javnom mestu, alkoholisani navijači će za vreme Svetskog prvenstva završavati u improvizovanim treznilištima.

Kako je objasnio šef organizacije Svetskog prvenstva u fudbalu Naser el Kater, te zone za trežnjenje će se sastojati od šatora. U njima će završavati svi pijani navijači da ne bi mogli da naude ni sebi ni drugima.

- Postoje planovi za lokacije na kojima će se trezniti oni koji popiju više. Sve što tražimo jeste da gosti poštuju našu kulturu. Na kraju krajeva, dok god ne naude ljudima oko sebe, dok ne uništavaju javno dobro i dok se god ponašaju nenasilno, svi su dobrodošli u našu zemlju i nemaju za šta da se brine - poručio je El Kater.

Ovaj plan je samo nastavak popuštanja mera u vezi s prohibicijom. Odranije je poznato da će se alkohol u Kataru prodavati u periodu od 18.30 do jedan čas iza ponoći. Postojaće posebne zone ispred stadiona u kojima će biti dozvoljeno konzumiranje alkohola tri sata pre početka meča i sat posle utakmice. Izuzetak je festival elektronske muzike Arkadija spektakular, na kojem će se alkohol prodavati svake noći od 22 časa do pet ujutro.

IZUZECI PROHIBICIJE

  • U posebnim zonama ispred stadiona moći će da se pije alkohola tri sata pre utakmice i sat posle utakmice
  • Alkohol će se prodavati u Kataru u periodu od 18.30 do jedan iza ponoći
  • Na festivalu elektronske muzike Arkadija spektakular alkohol će se prodavati od 22 časa do pet ujutru

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading