SKANDAL UOČI MUNDIJALA: Selektor Portugala osuđen zbog utaje poreza!

Autor: Tanjug

Sport

10.10.2022

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalski Arbitražni sud proglasio je krivim selektora fudbalske reprezentacije ove zemlje Fernanda Santoša zbog utaje poreza, prenosi "RMC Sport".

SKANDAL UOČI MUNDIJALA: Selektor Portugala osuđen zbog utaje poreza!

Foto: Starsport

Lokalni mediji navode da je Santoš primao platu od Fudbalskog saveza Portugala (FPF) preko kompanije "Femakosa". Ovu kompaniju je osnovao Santoš sa svojom suprugom Giljerminom.

Selektor Portugala je uspeo da umanji porez, ali ne na legalan način, zbog toga što je platu od FPF-a dobijao preko svoje kompanije.

Portugalski Arbitražni sud je odlučio sa Santoš i njegova supruga Giljermina moraju da vrate 4,5 miliona dolara u državni budzet zbog izbegnutih poreza i kazni. Sud je kaznio i FS Portugala zbog saučesništva.

Republika

Foto: Starsport

Fernando Santoš

Santoš je izjavio pre sudom da je bio vlasnik kompanije "Femakosa" i pre nego što je postao selektor Portugala. On je dodao da je tek posle konsultacija sa advokatima odlučio da prima platu preko svoje kompanije.

Selektor Portugala je naveo i da će, bez obzira što smatra da je nevin, postupiti po odluci suda i vratiti novac u državni budžet.

Santoš (67) je od 2010. do 2014. godine vodio selekciju Grčke. On je potom preuzeo Portugala, a sa ovom selekcijom bio je šampion Evrope 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading