PSŽ OSVOJIO KUP FRANCUSKE: Mbape se oprostio od Svetaca duplom krunom!

Autor:

Sport

25.05.2024

23:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzonogi Francuz kreće u nove izazove sa Realom.

PSŽ OSVOJIO KUP FRANCUSKE: Mbape se oprostio od Svetaca duplom krunom!

Foto: Tanjug/AP

Posle osvajanja Superkupa Francuske i treće uzastopne šampionske titule, Pari Sen Žermen je zaključio sezonu osvajanjem Kupa Francuske, pobedivši Lion rezultatom 2:1. Usman Dembele je bio junak večeri, postigavši prvi gol za PSŽ u 22. minutu nakon odličnog centaršuta Nuna Mendesa. Fabijan Ruiz je udvostručio prednost Parižana glavom nakon lukavog centaršuta desne krilne pozicije.

Iako je Džejk O’Brajan uspeo da smanji rezultat za Lion, izjednačenje nije bilo realno s obzirom na dominaciju PSŽ tokom većeg dela utakmice. Iako je poraz u finalu Kupa Francuske razočarao navijače Liona, ekipa Pjera Saža ima razloga za zadovoljstvo zbog uspešnog prolećnog dela sezone. Od opasne zone, uspeli su da se plasiraju u Ligu Evrope, a plasman u finale kupa predstavlja vrhunac sezone za ovaj tim.

Ovo je bio ujedno bio poslednji meč za Kilijana Mbapea za Parižane koji je imao savršenu oproštaj, pošto je osvoji duplu krunu. Francuz je za sedam godina u klubu odigrao 308 mečeva i bio precizan 256 puta, što ga čini najboljim strelcem kluba u istoriji. Ove sezone je imao učinak od 44 pogodaka na 45 susreta.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Nemanja Matić proveo je 86 minuta na terenu, vodeći žestoku bitku sa veznim redom PSŽ, pre nego što ga je zamenio Mama Balde, poslednja nada Liona za izjednačenje u finišu utakmice. Njegovo prisustvo na terenu bilo je od velikog značaja za ekipu Liona, koja se hrabro borila protiv jakog protivnika.

Ukupno gledano, ova sezona je za PSŽ bila gotovo savršena, osim što nisu uspeli da se plasiraju u finale Lige šampiona. Ipak, sa tri osvojena trofeja, uključujući i Kup Francuske, Pari Sen Žermen može biti veoma zadovoljan postignutim rezultatima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading