LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA NA ZLATIBORU! Vicešampion Zvezdica sa prvog mesta iz grupe kreće po trofej! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.05.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izboren direktan plasman u osminu finala.

LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA NA ZLATIBORU! Vicešampion Zvezdica sa prvog mesta iz grupe kreće po trofej! (VIDEO)

Foto: Republika

Najbolje školice fudbala iz cele Srbije ovog vikenda nalaze se na Zlatiboru gde se održava finalni turnir, Republičko takmičenje Lige budućih šampiona.

Ono najbolje što srpski fudbal ima u najmlađim uzrasnim kategorijama upravo odmerava snage na stadionu Zlatibora, popularnoj "Švajcariji". Mnogobrojna publika, pre svih roditelji mališana, uživaju u kotrljanju bubamare po zelenom tepihu.

Ima tu i sjajnih poteza, kao utorkom i sredom uveče kada na TV gledamo prenose Lige šampiona, jer su na finalni turnir došle po dve najbolje ekipe iz svih gradova širom naše zemlje gde su se igrale lokalne Lige budućih šampiona.

O ozbiljnosti i dobroj organizaciji u režiji popularnog Perketa i njegove ekipe, govori i činjenica da godinama unazad Sportski savez Srbije pruža podršku ovom masovnom sportskom događaju. 

Pehare i medalje najboljima tradicionalno uručuju predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Foto: Republika

Remi i pobeda Zvezdice

Danas su na programu utakmice po grupama, a u generaciji 2015. godišta ukupno ih ima osam sa po tri tima. Iz D grupe, očekivano, sa prvog mesta u nokaut fazu, direktno u osminu finala, plasirala se Škola fudbala Zvezdica. Nakon uvodnog remija (1:1) sa sjajnim timom Orange iz Sombora, usledila je taktički sjajno odigrana utakmica "Murinjovih pulena" protiv OFK Požega.

Foto: Republika

Murinjov tajm-aut

Minimalac (1:0) dovoljan za prvo mesto u grupi i preskakanje razigravanja za osminu finala. Komentari upućenih sa tribina "Švajcarije" bili su da je trener Zvezdice Ivan Đurović namerno krio najjače adute koje čuva za sutra, da je igrao samo onoliko koliko je potrebno da se prođe grupa, a da nema sumnje da je posle prošlogodišnjeg srebra sada na srpsku planinsku lepoticu došao sa jednim jedinim ciljem - da uzme šampionski pehar.

- Šta se priča na tribinama, mene ne zanima, mada čujem. Nije tajna da generacija 2015. Škole fudbala Zvezdica uvek juri i osvaja titule, tako da je nekako normalno da i ovde posle prošlogodišnjeg finala probamo da napravimo i taj šampionski korak - rekao je Đurović za Republiku.

Mita, Mare, Mimi, kapiten Perke, Biske, Koca, Subota, Fića, Pejča, Šeki, Staniša, Davi i Vučko spremni su za velika dela. Škola fudbala Siniša Mihajlović iz Novog Sada brani trofej, videćemo hoće li uspeti u tome ili će favorit sa Torlaka pokupiti lovorike i poneti veliki ušati pehar u srpsku prestonicu.

Foto: Republika

Tabela posle ligaškog dela

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading