ZVEZDA I PARTIZAN KAO REAL I BARSA! Neverovatne PODUDARNOSTI između srpskog i španskog DERBIJA!

Autor:

Sport

22.04.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Začuđujuće sličnosti El Klasika sa srpskim derbijem.

ZVEZDA I PARTIZAN KAO REAL I BARSA! Neverovatne PODUDARNOSTI između srpskog i španskog DERBIJA!

Foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda, Printscreen/Youtube/Arena Sport TV

U razmaku od jednog dana odigrani su najveći mečevi srpskog i španskog fudbala - večiti derbi i El Klasiko. Jasno je da je razlika u kvalitetu fudbala ogromna, ali kada su u pitanju uzbuđenja sa jednog i drugog meča - tu već mogu da se porede. A neverovatno je koliko su ta uzbuđenja išla sličnim tokom.

Da krenemo od početka. Kao što je Samed Baždar u ranoj fazi meča doveo u vođstvo goste koji su kao autsajderi došli na stadion vodećeg tima lige, tako je i Andreas Kristensen takođe, nakon što je golman loše procenio loptu koja je preletela kroz peterac, glavom sproveo u mrežu. Dakle jedina razlika je što je na Marakani centrirao Stojković iz igre, a na Bernabeuu je Rafinja ubacio iz kornera.

Dalje, posle samo nekoliko minuta na oba meča usledilo je izjednačenje. Kao što je Mirko Ivanić oboren u šesnaestercu gostiju, tako je i Lukas Vaskez izborio jedanaesterac koji je u pogodak realizovao Vinisius Žunior, opet kao Gelor Kanga.

Ponovo, baš kao i u Beogradu, u Madridu su se strasti stišale sve do drugog poluvremena kada je usledio još sličniji tok događaja. Fermin Lopez je još jednom doneo gostima vođstvo, što je uradio i Severina u Ljutice Bogdana šutiravši neodbranjivo za Glazera. Međutim, Endiaje i Vaskez su onda dobili nešto zajedničko, pošto su obojica drugi put na meču pogodili za izjednačenje svoje ekipe i delirijum na tribinama. 

A nakon toga, kada je atmosfera dostizala maksimum, u poslednjim minutima oba susreta usledili su potpuni preokreti domaćina. Do duše, Realov u 91. preko Džuda Belingema, dok je Aleksandar Katai pogodio sa bele tačke u nešto dubljoj nadoknadi za pobedu.

I nisu se samo dešavanja na terenu poklapala, već i ona van njega. Žalbe na suđenje, izjave posle meča u kojima se kritikuju arbitri i savez... Dok je crno-belima zasmetala situacija kod gola Endiajea i delimično drugi penal, Katalonci su prigovarali jer je posle udarca Jamala Lunjin reagovao na samoj gol liniji i pitanje je da li je uspeo da izbaci loptu na vreme, a u Španiji ne postoji tehnologija gol-linije.

Neverovatno koliko su dešavanja u Madridu ličila na ona od dan ranije u Beogradu, zar ne? 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading